Terug

18e FORZA Wim Top Junior Master Amersfoort 2016

Op zaterdag 22 oktober 2016 start het in 18e FZ FORZA Wim Top JM Amersfoort 2016, welke onderdeel is van het Carlton Junior Master circuit.

Vele talenten komen vanuit heel Nederland, Belgie, Duitsland en Zwitserland naar Amersfoort om hun krachten te meten en punten te halen voor de Junior Master ranglijst. 156 getalenteerde jeugdspelers spelen in de volgende leeftijdcategorieën: U11, U13, U15 en U17. Alle wedstrijden zullen in de Juliana van Stolberg te Amersfoort  gespeeld gaan worden. 

U11
In de U11 ligt het toernooi in zijn geheel open met een klein aantal inschrijvingen. We zien bij de ME U11 Joep Strooper (1) de plaatsingslijst aanvoeren, waar de Duitser Rafe Braach een Nederlands podium zal willen voorkomen. Ook leuk om eens te kijken hoe talentje Sam Cuntapay het doet in dit deelnemersveld. Verder is Sophie Li (1) in de VE U11 topfavoriet.

U13
Bij de jongens valt één naam ons in het bijzonder op. Rens Lagrouw is in twee onderdelen als eerste geplaatst en zal de te kloppen man zijn. Bij de meisjes is Chloë Li als eerste geplaatst in de VE U13. Leuk om de Belgische broertjes van Dalm in de gaten te houden welke sterk zijn in de dubbels!

U15
De beoogde finale in de ME U15 zal volgens de plaatsingslijst gaan tussen Jules van Wijlick (1) en Ivory Johan (2). Jesse Stekelenburg (3) en Damian Schouten (4) zullen daar een stokje voor willen steken. In de VE U15 is Nienke Kwakkenbos (1) favoriet, op de voet gevolgd door Amanda Foss (2), Kirsten de Wit (3) en Fenna Laros (4).

U17
In de oudste categorie staat Scott Samuels (1) bovenaan de plaatsingslijst in de ME U17. Zijn voornaamste tegenstanders zijn Remco van der Lee (2), Youri Panhuis (3) en Dennis Eversdijk (4). Insiders geven Jason Miao de beste papieren. In de VE U17 zien we Daphne Jansen (1) als favoriet voor de titel. Elisa Plat (2), Sabine de Wit (3) en Sarah Mahmoodi (4) denken hier anders over en zullen er zelf alles aan doen om de titel mee naar huis te nemen. Misschien dat Jodi Ko, Kelly van Buiten en Guusje de Vries de titel in Amersfoort weten te houden. Ook zijn we benieuwd naar de kunsten van Dounia Pelupessy, dochter van oud Nederlands kampioen Pierre Pelupessy, welke speciaal vanuit Zwitserland overkomt voor ons toernooi.

Om alles tijdens het FZ Forza Wim Top JM Amersfoort in goede banen te leidden, is de wedstrijdorganisatie in handen van René Lelieveld, welke ondersteund  wordt  door vrijwilligers van BC Amersfoort.

Iedereen is zaterdag 22 en zondag 23 oktober van harte welkom om onder het genot van een hapje en drankje naar de wedstrijden te komen kijken van alle jeugdige talenten die zullen strijden om de verschillende titels.

BC Amersfoort


Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×