Terug

23-24 juni Nederlandse Kampioenschappen Regioteams 2018

Op zaterdag 23 en zondag 24 juni is het weer zover, de Hanzehal in Zutphen is dan het toneel van de Nederlandse Kampioenschappen Regioteams (NKR) het kampioensfeest van de regiokampioenen.

Uit alle 7 regio's van Nederland, gaan de kampioenen van de 11 verschillende klassen in de regiocompetitie, in de Hanzehal op 22 badmintonbanen proberen om kampioen van Nederland te worden.

Het feest der regiokampioenen dus. In totaal doen er 63 teams mee aan dit kampioenschap. Elke klasse zou 7 kampioenen kennen, maar niet in iedere regio worden alle klassen georganiseerd die op het NKR gespeeld worden.

Om kampioen van Nederland te worden dien je de poulefase te overleven en afhankelijk van de poule waarin je geloot bent zijn dat 2 (poule van 3) of 3 wedstrijden (poule van 4) te spelen op zaterdag. Elke wedstrijd telt 5 partijen van elke spelsoort.

Teams welke 1e of 2e in hun poule zijn geworden dienen daarna op zondag verder te spelen in de halve finales en de finale, dus nog eens 2 wedstrijden te gaan kampioen van Nederland. te worden.

Het zijn voor de spelers, voor de toeschouwers en begeleiders  twee lange dagen. De sfeer, de gezelligheid, het aanwezig zijn dicht bij de speelbanen, de vechtlust van spelers en het sportieve gedrag maken dit kampioenschap tot dat wat het is, een badmintonhappening van grote klasse.

Daarvoor doe je het als wedstrijdleiding met heel veel plezier, die mensen kijken aan het einde van de zondag moe maar voldaan terug op 2 lange dagen.

En ondanks de verwachtingen dat het zaterdag en zondag mooi weer zal zijn, kom naar Zutphen, kom kijken, kom sfeer proeven, kom teams aanmoedigen, vreugde zien maar ook verdriet Kortom badminton niet van het allerhoogste niveau maar wel van hoog niveau, jouw aanwezigheid wordt gewaardeerd!

Kijk voor de loting en de speelschema's op: https://www.toernooi.nl/sport/...

Via Albert Valentijn

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×