Terug

Amy Tan wint de Slovak Youth U17

Afgelopen weekend is Amy Tan er in Trencin (Slowakije) in geslaagd de Slovak Youth U17 op haar naam te schrijven.

6 wedstrijden wist Amy winnend af te sluiten om zich de winnares te mogen noemen. In de kwartfinales won ze van de als 4e geplaatste Anastasiva Prozorova met 21-10 en 21-15. In de halve finales moest ze het vervolgens opnemen tegen de als 1e geplaatste Hongaarse Kitti Szotak. De eerste game was nog spannend en ging met 23-21 naar Amy, maar in de tweede set was er geen tegenstand meer en won ze met 21-3. In de finale kwam ze uit tegen de als 2e geplaatste Grammatoula Sotiriou uit Griekenland. Ook tegen haar speelde Amy een degelijke wedstrijd en ze won met duidelijke cijfers: 21-14 en 21-16. Een mooie prestatie van Amy. 

3 Borders International Junior. 

Ook werd afgelopen weekend het 3 Borders International junior toernooi gespeeld door Dennis Koppen en Sabine de Wit. Dennis Koppen behaalde in zijn single de kwartfinales, waarin hij uiteindelijk van Shiau Cheng Chen uit Chinese Taipei met 21-18 en 21-13 verloor. Sabine de Wit kwam pas de 2e ronde in actie, maar had geen kans tegen haar Franse tegenstandster. Ook in de mix kwamen ze in de eerste ronde samen te kort tegen een koppel uit Frankrijk. 

Li-Ning Czech Open 2017 

Een aantal senioren spelers kwamen de afgelopen dagen ook nog in actie tijdens de Li-ning Czech Open 2017.

In het mannenenkel verloor Erik Meijs de eerste ronde van de Fransman Thomas Rouxel met 27-25 en 21-15. Alex Vlaar kwam uit in de kwalificatie en verloor daar in de 2e ronde. In het vrouwenenkel kwam Soraya de Visch Eijbergen in de kwalificatie in actie tegen de Turkse Ozge Bayrak. Soraya kwam net te kort en verloor in 3 games met 21-12, 13-21 en 19-21. Gayle Mahulette stond wel rechtstreeks in het hoofdtoernooi, waarin zij het moest opnemen tegen Lyddia Yiyu Cheah uit Maleisië. Helaas kwam ook Gayle deze wedstrijd te kort en verloor zij in twee games met 21-18 en 21-15. Iris Tabeling kwam in actie met haar Zwitserse partner Nadia Fankhauser in het vrouwendubbel. In de eerste ronde was een koppel uit Japan te sterk voor hun. In het gemengddubbel kwam Iris samen met Alex Vlaar in actie. Vanuit de kwalificatie stroomde ze door naar de 2e ronde. Helaas was dit het eindstation, ze verloren van het Franse koppel Julien Maio en Emilie Lefel met 21-19, 19-21 en 21-17. 

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×