Terug

Badminton & Corona Update week 23

In een wekelijkse update willen wij jullie graag op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen omtrent de badmintonsport en de coronamaatregelen. Iedere week ontvang je van ons een update met de meest actuele stand van zaken.

Badmintonnen per 1 juli

Gisteren werd in de diverse media nogmaals bevestigd dat de sportsector de komende maanden verder open zal gaan. Per 1 juli mogen we weer binnen badmintonnen, mits er geen grote stijging komt in het aantal corona gevallen, we hierbij de 1,5 meter afstand tussen sporters bewaren en de voorgeschreven richtlijnen kunnen handhaven. Op de persconferentie van woensdag 24 juni zal er waarschijnlijk een definitieve go/no go worden gegeven.

Belangrijk om hierbij te vermelden is dat gemeenten met een eigen noodverordening kunnen afwijken van de landelijke richtlijnen. We raden dan ook aan om altijd in de noodverordening van je eigen gemeente te kijken voor aangepaste voorwaarden.

Routekaart

Samen met andere sportbonden en NOC*NSF bereiden we gezamenlijk voor hoe we de versoepelingen per 1 juli en per 1 september kunnen realiseren. Het uitgangspunt is om per 1 september binnen de geldende kaders weer zo normaal mogelijk onze sport te beoefenen inclusief wedstrijden en competities.

Om dit te bewerkstelligen wordt er verder gewerkt aan het ‘Strategisch sportsector opstartplan 3.0’. Dit plan wordt deze maand afgemaakt. Op basis van dit document besluit de Rijksoverheid of en hoe alle sporten vanaf 1 september hun wedstrijden en competities kunnen hervatten.

Badmintonprotocol

Naar aanleiding van de persconferentie van vorige week hebben we ook ons Badmintonprotocol voor buiten geüpdatet. Dit document geeft antwoord op veel vragen die we vanuit verenigingen uit het land krijgen.

Competitie 2020-2021

Afgelopen woensdagavond was het eerste overleg van de werkgroep over de competitievormen voor volgend seizoen. De werkgroep vindt het belangrijk dat er duidelijke en tijdige communicatie omtrent besluitvorming is richting de verenigingen. Op deze manier moeten zowel de verenigingen als Badminton Nederland voldoende tijd hebben om alles binnen de geldende richtlijnen te kunnen regelen. De intentie is om aan de vorm waarin we competitie spelen zo min mogelijk te tornen. Er worden verschillende scenario’s geschetst waarin rekening gehouden wordt met het wedstrijd-format, speelkalender, de op dat moment geldende maatregelen en er wordt gekeken naar de reglementen in geval van veranderende omstandigheden.

Daarnaast werkt NOC*NSF haar FAQ over de meest gestelde vragen over het coronavirus en de sport regelmatig bij.

Voor meer informatie kun je terecht op onze landingspagina Badminton & corona.

Heb je een specifieke vraag of een specifiek probleem?

Neem dan gerust contact op met ons via info@badminton.nl.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×