Terug

Badminton op school

Bij het beoefenen van een sport of tijdens de gymles blijkt dat de fijne motoriek een aandachtspunt is voor veel kinderen. Om dit te verbeteren is er een lesprogramma ontwikkeld, met daarin racketspelen ter verbetering van de oog-handcoördinatie voor kinderen van vijf tot acht jaar.

lesprogramma

Sla je Slag is een lesprogramma met daarin uitdagende en leerzame oog-hand- en racketspelen voor kinderen van 5 tot 8 jaar. Het pakket bestaat uit 24 oefeningen ter bevordering van de oog-handcoördinatie, die op verschillende manieren gespeeld kunnen worden. De spelen sluiten naadloos aan bij de activiteiten die worden gebruikt in het basisonderwijs op buitenschoolse opvang.

activiteiten

Het pakket bestaat uit twaalf oog-handspelen en twaalf racketspelen en worden aangeboden via de portal van Bewegen Samen Regelen. 

Oog-handspelen
De oog-handspelen komen voort uit het (vergeten) spelgedrag van kinderen in de specifieke leeftijdsgroep. Denk hierbij aan activiteiten als knikkeren, jojoën en blokkenbouwen. Deze kleine activiteiten zijn essentieel voor het ontwikkelen van een goede oog-handcoördinatie.  Klik hier om direct naar de oog-handspelen te gaan. 

Racketspelen
De racketspelen komen voort uit activiteiten van het sportstimuleringsaanbod van de racketbonden en zijn aangepast aan kinderen van 5-8 jaar. De racketspelen sluiten aan op de leerlijnen van het basisonderwijs.  Klik hier om direct naar de racketspelen te gaan.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×