Terug

Voortgang Badmintoncompetities n.a.v. nieuwe coronamaatregelen 28/9

Na aanleiding van de persconferentie van afgelopen maandag 28 september zijn de coronamaatregelen weer verscherpt en zijn er bij ons n.a.v. deze aanscherping diverse vragen binnengekomen aangaande competitiewedstrijden.

Deze aanscherpingen hebben niet direct impact op het spelen van competitiewedstrijden maar wel op de aanwezigheid van publiek en de openstelling van sportkantines. Er mag de komende 3 weken geen publiek aanwezig zijn bij (competitie)wedstrijden en de sportkantines blijven in deze weken gesloten. Na aanleiding van deze aanscherping is het badmintonprotocol geactualiseerd. Ga voor alle informatie naar het actuele Badmintonprotocol.

Waarom vasthouden aan afgesproken reglementen

Binnen de sport, dus ook bij andere sporten, is er afgesproken dat de bestaande reglementen zoveel mogelijk worden gevolgd. Dit om chaotische situaties te voorkomen en er voor te zorgen dat de vele onmisbare vrijwilligers in Nederland de competitie met plezier en op een veilige en verantwoorde manier kunnen blijven organiseren. Daarbij hebben wij echter wel de hulp van de verenigingen en de spelers nodig. #Alleensamen maken we badminton mogelijk.

Hoe om te gaan met overtredingen?

M.b.t. tot het opleggen van straffen: wordt een straf daadwerkelijk opgelegd en schriftelijk kenbaar gemaakt aan de desbetreffende vereniging dan kan altijd nog bezwaar worden aangetekend, waarna overwogen zal worden of de opgelegde straf gehandhaafd blijft.

In het document ‘Algemene informatie Bondscompetitie 2020/2021’ kun je de zaken m.b.t. de organisatie van de Bondscompetitie terug vinden.

Vragen die o.a. beantwoord in dit document zijn:

- Wat als je door corona een incompleet team hebt?

In eerste instantie ga je op zoek naar een invaller. Kun je geen invaller vinden dan kun je ook in onderling overleg, dus met toestemming, met de tegenstander de wedstrijd verplaatsen naar een latere datum.

- Voor welke datum moeten wedstrijden worden ingehaald?

De wedstrijden moeten gespeeld zijn voor de laatste speelweek. De laatste speeldag van de competitie is zondag 31 januari 2021.

Veel gestelde vragen

Op haar website heeft NOC*NSF een uitgebreide FAQ over alle vragen met betrekking tot corona en sport. Deze website wordt zeer regelmatig geactualiseerd.

Ontwikkelingen

Afhankelijk van de corona-ontwikkelingen en eventuele landelijke, regionale of lokale lockdowns kan Badminton Nederland gedurende de competitie besluiten nemen t.a.v. verdere verloop en afhandeling van de competitie. We hopen uiteraard dat dit niet nodig is, maar zullen dit indien nog zo snel mogelijk communiceren.

Vragen?

Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met Joan Peeters, jpeeters@badminton.nl, of bel hem op 06-28570321.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×