Terug

Eerste trainers van unieke trainersopleiding zijn geslaagd

Op zondag 16 oktober vond in Almere de afrondingsdag van de opleiding Sportleider 3 badminton plaats. Met het praktijkexamen hebben de eerste vier trainers opleiding afgerond: Cheryl Seinen, Joost van Gelder, Jasper Koppen en Thomas Sibbald. Al na een half jaar na de start van de opleiding konden zij de opleiding succesvol afronden. Aan deze opleiding doen elf trainers mee, waarvan de komende tijd meer hun opleiding zullen gaan afronden. Het grootste deel van de deelnemers is actief bij BV Almere en daarom is voor deze groep trainers in samenspraak met de topsportcommissie van deze vereniging een aangepast programma en lesplan gemaakt.

De cursisten van de opleiding Sportleider 3 badminton hadden bij de start van de opleiding al enkele jaren ervaring in het geven van trainingen en coachen van spelers op niveau Hoofdklasse en ook op Divisieniveau. De meeste zijn ook jaren intensief begeleid door ervaren SL3B- en SL4B-trainers. Hierdoor kon de docent van de opleiding, Leon Florentinus, voor deze groep een aangepast lesplan maken met zes opleidingsdagen (in plaats van de gebruikelijke elf). De verhuurcommissie van BV Almere heeft haar bijdrage geleverd door voor deze opleiding de accommodatie te regelen. In korte tijd is er zo voor elf ambitieuze trainers een verkorte opleiding Sportleider 3 badminton georganiseerd.

Badminton Nederland hanteert bij de opleidingen het principe van competentiegericht opleiden. Hierbij wordt er aan elke cursist voor aanvang van de opleiding Sportleider 3 badminton gevraagd naar zijn of haar badmintonbagage (trainers- en spelerservaring) en maatschappelijke achtergrond. Waar mogelijk wordt daarop de opleiding aangepast; soms per groep, maar ook regelmatig individueel. De afgelopen twee jaar heeft Badminton Nederland acht SL3B-trainers opgeleid die niet aan een regulier programma hebben deelgenomen.

Badminton Nederland organiseert jaarlijks op verschillende niveau's trainersopleidingen. In 2016 zullen naar verwachting meer dan 50 SL2B-trainers, bijna 20 SL3B-trainers en 1 SL4B-trainer een diploma behalen. In het voor- en najaar worden de opleidingen Sportleider 2 badminton voor de begeleider/assistent-trainer georganiseerd. In drie maanden tijd vinden er zes bijeenkomsten plaats. De opleidingen Sportleider 3 badminton beginnen in februari en duren gemiddeld 13 maanden. 

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×