Terug

Inspirerende Masterclass Welkom op de Club

Afgelopen zaterdag vond de masterclass Welkom op de Club plaats. Hierin gingen tien verenigingen onder begeleiding van de experts Etienne Verhoeff en Kyra van Leeuwen (Start2Create) in gesprek over en aan de slag met de gastvrijheid van hun vereniging. Op een creatieve manier bekeken zij hun vereniging vanuit het perspectief van een lid of potentieel lid en dit gaf ieder voor zich inzichten over hoe de vereniging zich presenteert. De experts lieten de deelnemers de 'route van de sporter' in hun vereniging bekijken en zetten de verenigingen aan het denken over hoe zij zich op elk moment aan hun leden en potentiële leden presenteren.

Met Welkom op de Club staat de gastvrijheid van de vereniging centraal en wordt deze in het kader van leden werven en leden behouden aangehaald. Hoe welkom zijn nieuwe leden, hoe goed luister je naar je huidige leden, hoe word je zichtbaar voor nieuwe en huidige leden? En wat kun je morgen veranderen om jouw gastvrijheid in te zetten om nieuwe leden te werven en huidige leden langer te behouden? Verhoeff en Van Leeuwen inspireerde tijdens deze sessie de deelnemers met hun unieke invalshoeken en zette ze ook aan het werk om kritisch naar hun eigen vereniging te kijken. Dat laatste deden ze door het Gastvrijheidsspel te spelen. 

Achteraf gaven de deelnemers aan dat de masterclass Welkom op de Club hen bewust heeft gemaakt van het belang van gastvrijheid in relatie tot ledenwerving en ledenbehoud en dat het hen zeker geïnspireerd heeft om er aan te werken. De experts haalden regelmatig aan dat 'gastvrijheid voornamelijk in de kleine details zit' en daarmee niet veel moeite kost om het te verbeteren.

Wod C0
Wod C1
Wod C2
Wod C3
Wod C4
Wod C5
Wod C6

Badminton Nederland organiseert dit najaar Masterclasses Verenigingen waarin Ledenwerving en -behoud centraal staat. Deelname hieraan is gratis.

Overzicht data en locaties Masterclasses Verenigingen

2-11-2016Almelo
8-11-2016Bodegraven
14-11-2016Purmerend
15-11-2016Arnhem
24-11-2016Nieuwegein
28-11-2016Deventer
8-12-2016Sittard
13-12-2016Eindhoven
17-01-2017 (onder voorbehoud)Goes
30-01-2017Beilen

Op de kalender van deze website vind je meer informatie zoals locatie en aanvangstijden van de specifieke Masterclasses Verenigingen. Filter op Bestuurders of Masterclass om een goed overzicht te krijgen.


Aanmelden
Aanmelden gaat via dit aanmeldformulier.Dit kan tot uiterlijk een week voor de datum van de specifieke Masterclass Verenigingen. Per locatie  zijn er een gelimiteerd aantal beschikbare plaatsen.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×