Terug

Jelle Maas stopt bij Nationale Selectie

Jelle Maas heeft besloten om na dit seizoen uit de Nationale Selectie te stappen. De 29-jarige speler uit Dongen geeft aan dat zijn passie voor badminton wat is weggevloeid en de onzekere toekomst door de uitbraak van het coronavirus een beslissende zet heeft gegeven. Per 1 september 2020 zal Jelle uitstromen.

Jelle is sinds zijn zestiende op Papendal te vinden, nadat hij al op zijn achtste was opgevallen bij de Brabantse badmintondagen. Terugkijkend op de afgelopen dertien jaar springen er voor hem twee prestaties uit. ‘De bronzen medailles met Robin Tabeling op het EK in Huelva in 2018 en de Europese Spelen in Minsk vorig jaar zijn mijn persoonlijke hoogtepunten. Maar natuurlijk was de zilveren plak met het mannenteam op de EK in Frankrijk ook een fantastische teamprestatie. Daar ben ik trots op.’

Toch verdwijnt Jelle niet helemaal van het veld. Hij blijft nog actief in clubverband bij Lüdinghausen in Duitsland. Zijn dubbelpartner Robin zal zich nu tot Tokio volledig focussen op het gemengddubbel met Selena Piek.

We willen Jelle bedanken voor alles wat hij heeft gepresteerd voor het Nederlandse badminton en wensen hem veel succes in de toekomst.

(Foto: R. Lagerwaard)

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×