Terug

Jonas Lyduch gaat verder als projectcoach singelaars

Badminton Nederland is blij dat de Deen Jonas Lyduch besloten heeft om zijn werk voort te zetten als projectcoach van de singelaars richting de Olympische Spelen van Tokyo 2020.

Lyduch Jonas

Lyduch, die eerder had aangegeven te stoppen omdat hij meer bij zijn familie in Denemarken wilde zijn, zal Mark Caljouw en de andere singelaars op projectbasis gaan trainen vanuit Denemarken en begeleiden bij toernooien. Lyduch is nog in dienst van Badminton Nederland tot de Europese Spelen later deze maand.

“Wat het kwalificatietraject Tokyo 2020 betreft is de strijd om daar te komen al vol ingezet. We hebben veel reacties op de vacature ontvangen, maar daarbij niet het gevoel gekregen dat met een van de kandidaten op korte termijn een effectieve en succesvolle relatie met de singlelaars kon worden gerealiseerd. Het feit dat Mark uitkomt in de Deense competitie en daar vaak zal zijn bood de mogelijkheid om tot deze oplossing te komen. Daarnaast zijn er veel sterke singelaars in Denemarken om mee te sparren en die hem naar een hoger niveau richting Tokyo kunnen helpen“, aldus Technisch Directeur Victor Anfiloff.

Nederlands kampioen Mark Caljouw zegt: “Ik ben enorm blij dat we een oplossing hebben gevonden en heb er veel vertrouwen in dat wij als singelgroep ons goed zullen ontwikkelen het komende jaar”.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×