Terug

Kom nu in actie voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018

De gemeente maakt het lokale sportbeleid en geeft in verhouding tot de rijksoverheid veel meer uit aan sport (130 miljoen van het rijk tegenover 1,2 miljard van alle gemeenten samen).

Een goede relatie tussen de gemeente, lokale politieke partijen en sportclubs kan alle partijen dus veel opleveren. Bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, inzet van vrijwilligers en werkgelegenheid of iedereen de kans geven om te sporten en te bewegen. 

Op 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Dat lijkt nog ver weg maar politieke partijen schrijven nú al hun verkiezingsprogramma’s. Dé gelegenheid om sport een mooie plek te geven in de verkiezingsprogramma’s, maar ook om na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 een prominente plek voor sport op de lokale politieke agenda te houden. Sportclubs, sportbonden en NOC*NSF kunnen dit samen realiseren, waarbij vooral de clubs de lokale politiek kunnen inspireren met de kracht van sport.

Ondersteuning sportclubs om sport op de lokale agenda te zetten 

Om jouw vereniging daarbij te helpen is een e-zine gemaakt waarin de ‘sportboodschap’ is toegelicht. Ook is er een handleiding , flyer (versie 1 en versie 2) en Infographic (versie 1 en versie 2) gemaakt waarmee je in vier stappen inzicht krijgt in waarom, hoe en met welke onderwerpen in gesprek kan worden gegaan met de lokale politiek.

Sportcampagne Teams in zoveel mogelijk gemeenten 

In de komende tijd worden in zoveel mogelijk gemeenten Sportcampagne Teams ingericht, die samen met de lokale sportorganisaties campagneacties op gaan zetten om sport onder de aandacht te brengen van de politiek.

Wil je de relatie tussen jouw sportclub en de lokale politiek verder verbeteren, meld je dan aan om deel te nemen aan het Sportcampagne Team in jouw gemeente via www.nocnsf.nl/gr2018. Op die website is ook alle informatie te vinden over de sportcampagne.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×