Terug

Spelenderwijs jouw club gastvrij(er) maken

Het afgelopen half jaar hebben meer dan 100 badmintonverenigingen deelgenomen aan de Masterclass Ledenwerving en ledenbehoud. In deze bijeenkomsten werd vooral aandacht besteed aan de toegevoegde waarde van gastvrijheid van een vereniging ten aanzien van de huidige en nieuwe leden. Door middel van het spelen van het gastvrijheidsspel is voorzichtig een spiegel voorgehouden en op verschillende thema's in gesprek gegaan over de gastvrijheid binnen jouw vereniging.

Maar gastvrijheid is iets waar alle leden een bijdrage aan leveren! Daarom is het nu ook mogelijk om het gastvrijheidsspel op jouw vereniging te spelen. Met het bestuur, met vrijwilligers, met eigen leden en/of hun ouders. Samen in gesprek gaan over hoe gastvrij jouw vereniging is en wat je nu kunt doen om gastvrijer te worden helpt om meer leden te behouden en nieuwe leden aan je te binden.

Een deelnemer aan de Masterclass in Purmerend gaf aan dat hij met het spelen van het spel eenvoudig inzichtelijk kreeg dat zijn vereniging door simpele dingen anders aan te pakken  meer leden aan zich kan binden: "Het instellen van een zaalwacht, die pro-actief onbekende mensen aanspreekt, draagt bij aan een welkom gevoel op de club! Dat kan geïnteresseerden helpen om toch nader kennis te willen maken met de sport en de vereniging."

Gastvrijheidsspel
Via Badminton Nederland is het mogelijk om het gastvrijheidsspel kosteloos te lenen. Stuur hiervoor een bericht naar Erik van de Peppel (evdpeppel@badminton.nl). 

Wod C4 400X675

Het gastvrijheidsspel is een product van Start2Create.
Met het gastvrijheidsspel leg je als speler de route van de lid/gast op jouw club af. Onderweg krijg je tal van vragen over de club, de accommodatie, het beleid en de accommodatie, waarbij het thema gastvrijheid centraal staat. Aan de hand van de situatie op jouw club kan dit leden opleveren of kosten. Bovenal is het een spel waarbij je met elkaar in gesprek gaat over de gastvrijheid van jouw eigen club.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×