Terug

Sportimpuls 2017

ZonMw heeft een vooraankondiging gepubliceerd van de nieuwe subsidieoproepen in het kader van de Sportimpuls 2017. Er zijn diverse wijzigingen doorgevoerd, waaronder een vervroegde deadline en het subsidieplafond. Alle reden dus om de voorbereidingen te starten!

De Sportimpuls biedt lokale sport- en beweegaanbieders, zoals badmintonclubs, de kans om mensen aan het sporten en bewegen te krijgen en te houden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van succesvol sport- en beweegaanbod (interventies) van de Menukaart Sportimpuls. Er worden meerdere wijzigingen doorgevoerd binnen de deelsubsidies Sportimpuls, Sportimpuls Jeugd in lage inkomensbuurten (JILIB) en Sportimpuls Kinderen Sportief op Gewicht (KSG):

  • het maximaal aan te vragen bedrag is verlaagd naar € 80.000;
  • cofinanciering van minimaal 15% van het aangevraagde bedrag is verplicht gesteld;
  • de gehonoreerde projecten starten uiterlijk 1 september 2017;
  • de doelgroep 4-12 jarigen met overgewicht wordt toegevoegd bij KSG;
  • de Menukaart KSG wordt uitgebreid met aanbod voor de leeftijdscategorie 4-12 jarigen;
  • de mogelijkheid om € 25.000 extra per KSG-project aan te vragen voor doorontwikkeling vervalt. Interventie-eigenaren worden later dit jaar geïnformeerd over eventuele ondersteuning voor versterking en/of doorontwikkeling van hun interventie(s).

Alleen de beste aanvragen worden toegekend
Voor de drie regelingen is samen is in 2017 8,1 miljoen beschikbaar. Een half miljoen minder dan vorig jaar. Er is steeds minder subsidie beschikbaar, dus het wordt nog belangrijker om kwalitatief hoogwaardige aanvragen in te dienen. De komende ronde is voor de Sportimpuls een budget van € 1,9 miljoen beschikbaar, voor de Sportimpuls Jeugd in lage inkomensbuurten € 4,4 miljoen en voor de Sportimpuls Kinderen Sportief op gewicht € 1,8 miljoen.

Vervroegde deadline (dus begin op tijd)
De subsidieoproepen zullen openstaan van 9 januari tot en met 23 februari 2017 (14.00 uur), twee maanden eerder dan vorige jaren. Dat betekent dat je voor een aanvraag eerder moet starten met de voorbereidingen. Geïnteresseerd? Maak de komende weken al een start met het verzamelen van gegevens en het optuigen van de samenwerking.

Kijk voor meer informatie ook op https://www.sportindebuurt.nl/...

Bron: www.sportsubsidie.nl

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×