Terug

Update nieuwe coronamaatregelen

Vandaag hebben we al veel vragen ontvangen van verenigingen en sporters. Onder andere over het wel/niet spelen van dubbelspel.

Naar aanleiding van nieuwe informatie en uitgebreid overleg met NOC*NSF kunnen we het volgende melden. Het is toegestaan om met 4 personen op één baan te trainen, mits alle maatregelen uit het protocol worden nageleefd. De belangrijkste maatregel blijft: houd altijd 1,5 meter afstand! Hierin volgen we de richtlijnen vanuit NOC*NSF.

Het is in onze ogen momenteel binnen de huidige maatregelen niet mogelijk om een dubbel te spelen. Echter geeft de huidige regelgeving dus wel mogelijkheden om met meer dan twee personen op een baan te trainen met inachtneming van alle maatregelen. Dit adviseren we niet, maar is wel toegestaan.

Alle regels die gelden voor het beoefenen van onze sport binnen de huidige maatregelen vind je in het Badmintonprotocol. Dit protocol kan de komende dagen nog worden aangepast op basis van nieuwe ontwikkelingen.

We willen het coronavirus zo snel mogelijk terugdringen zodat iedereen zijn/haar sport weer volledig kan uitoefenen. Daarom verzoeken we iedereen de geldende maatregelen te respecteren! Badminton Nederland is er om verenigingen te ondersteunen en te helpen met het uitvoeren van de badmintonsport binnen de huidige regels, dus schuw het niet om contact met ons op te nemen.

Graag willen we bij deze iedereen in badmintonnend Nederland een hart onder de riem steken en onze dank uitspreken voor de talloze vrijwilligers en bestuurders die de verenigingen draaiende houden. #BadmintonDoenWeSamen

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×