Terug

Verslag dag 3 Irish Para-Badminton International

Zoals ik gisteren al gemeld heb had Mark Modderman een blessure opgelopen aan zijn enkel. Met de enkel ingetaped en pijnstillers is hij de nacht ingegaan.

Met de enkel ingetaped en pijnstillers is hij de nacht ingegaan. Na een redelijke nachtrust en het feit dat Mark niet vroeg in de hal aanwezig hoefde te zijn, kon hij het nog even rustig aan doen in de hoop in ieder geval de baan op te kunnen voor het spelen van zijn halve finales in het mannenenkel en mannendubbel.

Inmiddels moest Megan Hollander wel starten met haar wedstrijden. Gestart werd met het vrouwenenkel tegen Veronique Braud uit Frankrijk. In de poule hadden zij al tegen elkaar gespeeld en wist Megan te winnen met 21/8 en 21/18. Na loting van de overgebleven speelsters bleek dat zij weer tegen elkaar uit moesten komen. Geen verkeerde loting en gezien de vorige uitslag werd er toch wel met winst rekening gehouden. Er moest echter nog wel voor gespeeld worden voordat de halve finale bereikt zou zijn.

De eerste game verliep niet helemaal vlekkeloos. Er werden teveel fouten gemaakt en Veronique wist nog heel wat punten te veroveren. Gelukkig won Megan al was de stand heel erg close met 21/19. De tweede game moest beter gaan en dat was gelukkig ook zo. Nu was het Braud die meer fouten maakte en kon Megan daar haar voordeel uit halen. Er werd afgesloten met een winst van 21/10. Dat betekent dat Megan verder mocht naar de halve finale die ook nog gisteren gespeeld moest worden.

Met haar Franse partner Catherine Naudin moest er nog een vrouwendubbel gespeeld worden tegen alweer Veronique Braud en Fausine Noel, beiden ook uit Frankrijk. Megan wist dat dit een zware wedstrijd zou worden met haar zwakke partner tegen dit sterke koppel. Het was een moeilijke opgave. Ze moest het grootste deel van het veld belopen omdat haar partner minder mobiel is en veruit de zwakste van de 4 speelsters op de baan. Megan probeerde het en wist nog heel wat punten te pakken vooral in de eerste game. De wedstrijd werd echter verloren met de standen 15/21 en 11/21.

Dan bleef er nog 1 wedstrijd over, het vrouwenenkel tegen Seangsupa Nipada uuit Thailand. Op het Internationale toernooi in Indonesië had Megan nog in drie games van haar gewonnen dus rook ze weer kansen om ook vandaag de winst naar haar toe te trekken. Maar de Thaise was uit op een revanche.

Het was spannend, heel spannend met hele mooie rally’s van beide kanten. Er werd door beide dames goed geplaatst, veel teruggebracht en heel veel gelopen. De eerste game was na hard werken voor Megan. Na een gelijk opgaande strijd wist Megan de laatste puntjes te maken (21/17). Opgelucht werd er begonnen aan de tweede game. Ook nu was het weer heel spannend met twee hard werkende dames op de baan. Bij beiden nam de vermoeidheid toe en werden er over en weer foutjes gemaakt, afgewisseld met hele mooie lange rally’s. De hele baan werd goed gebruikt, ze lieten elkaar lopen, verdedigden en plaatsten goed en speelden veel terug. Megan wilde deze tweede  game graag met winst afsluiten, want een derde game zou misschien iets heel anders laten zien, want de vermoeidheid nam goed toe. Gelukkig bleef ze goed bij de les en ook deze game werd gewonnen met 21/16. Met als resultaat het behalen van haar eerste finale en vandaag gaat ze het opnemen tegen de ervaren Duitse speelster Katrin Seibert.

Inmiddels was Mark ook gearriveerd in de hal. Het zag er naar uit dat hij niet kon spelen. Na overleg met de referee kreeg Mark te horen dat indien hij niet zou spelen zijn resultaten, het behalen van2x een halve finale (mannenenkel en mannendubbel) zouden blijven staan en hij in ieder geval bij de prijsuitreiking 2 bronzen medailles in ontvangst mag nemen. 

Wel kreeg hij het advies om langs te gaan in het ziekenhuis om te kijken of er geen breuk in zijn voet zat. Gelukkig was dat, bleek later,  niet het geval, maar zit er een scheur in zijn enkelband. Met zijn enkel goed ingepakt kon hij het ziekenhuis weer verlaten.

Vandaag dus de finale van Megan. Haar eerste finale in het internationale Para-Badminton circuit.

Op deze laatste dag worden alle finales gespeeld in alle klassen en alle onderdelen. In de meeste klassen een hele sterke bezetting met vooral hele goede resultaten van de Aziatische spelers uit Thailand, Korea, Singapore, India en Hong Kong.

Ik hoop vandaag een heel positief resultaat te kunnen melden. Megan gaat er in ieder geval voor en wil heel graag met die eerste plaats naar huis.

Annie van Daal

Kijk voor het speelschema op: https://bwf.tournamentsoftware...

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×