Terug

Victor Anfiloff nieuwe technisch directeur Badminton Nederland

Victor Anfiloff is door Badminton Nederland aangesteld als de nieuwe technisch directeur. De in Nederland woonachtige Australiër start per 15 september 2021 met zijn werkzaamheden op Papendal.

Anfiloff komt parttime in dienst en werkt twee dagen per week voor Badminton Nederland. Hij was al eerder actief voor Badminton Nederland in de functie van technisch directeur in 2018-2019. Technisch adviseur Jaap Wals, sinds 1 december 2019 in dienst, stopt per 1 september 2021. We zijn Wals dankbaar voor zijn werk en inzet de afgelopen twee jaar.

Kansen benutten
Anfiloff is erg blij met zijn tweede termijn bij Badminton Nederland: “Ik zie het niet per se als terugkeren, maar meer als doorgaan met waar we een paar jaar geleden al aan begonnen zijn. De vorige keer was ik met veel dingen achter de schermen bezig, wat toen hard nodig was. Ditmaal wil ik meer de tijd nemen om samen met coaches en experts op Papendal te kijken waar de kansen liggen om structureel een sterker badmintonland te worden. De Nationale Selectie heeft in de afgelopen peridode al mooie prestaties geleverd en hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken naar de Olympische Spelen in Tokio en verder!’’

Daarnaast blijft Anfiloff actief in een functie binnen het volleybal in Den Haag. ‘’De combinatie van badminton en volleybal vind ik mooi omdat het mij helpt om meer perspectief van buitenaf op de sport te krijgen en dat te gebruiken om beide sporten sterker te maken.”

Directeur Barbara Mura is verheugd dat Anfiloff zich weer verbindt aan Badminton Nederland: “We hebben al in zijn vorige periode als technisch directeur ervaren dat Victor een grote aanwinst is voor topbadminton en in het bijzonder voor het team op Papendal, waarop zijn focus in de nieuwe termijn zal liggen. Victor is deskundig, krachtig en vol energie. We kijken ernaar uit om weer met hem samen te werken.”

Badminton Nederland wenst Anfiloff veel succes in zijn functie als technisch directeur.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×