Terug

Victor Anfiloff Technisch Directeur Badminton Nederland

Badminton Nederland heeft Victor Anfiloff aangesteld als Technisch Directeur. De Australiër, die al jaren in Nederland woont, volgt de Deen Claus Poulsen op en start 1 oktober 2018.

Victor Anfiloff is al vele jaren succesvol en actief op het gebied van topsport en talentontwikkeling. Zo was hij recent nog Technisch Directeur beachvolleybal in Australië en daarvoor ruim 9 jaar werkzaam bij de NEVOBO (Beach Team Nederland) als bondscoach en talentcoach, met als successen onder andere twee World Tour titels (2011), een Europese titel (2012) en het bereiken van de Olympische Spelen in Londen waar twee vrouwenteams speelden. Bij de jeugd was Anfiloff medeverantwoordelijk voor onder andere een wereldtitel (2008) en twee Europese titels (2015, 2016).

Pieter van Soerland, bestuurslid topbadminton zegt: “Victor heeft veel ervaring met topsport en talentontwikkeling in verschillende rollen. Bovenal is Victor een sportman met een fantastische topsportmentaliteit. Hij gaat de trainersstaf en spelers inspireren tot verdere ontwikkeling en resultaten. Wij willen graag kennis en een frisse blik van buiten Badminton Nederland, Victor wil graag verder groeien als Technisch Directeur door zijn vergaarde kennis in te zetten buiten volleybal. Mooi dat onze wegen hier kruisen. We zullen de eerdere ingezette koers vervolgen en gaan een inspirerende periode tegemoet met elkaar.”

“ Badminton Nederland kijkt zeer uit naar de samenwerking met Victor Anfiloff. Bij de gevoerde gesprekken met hem voelde je meteen de passie en energie die hij meebrengt. Daarnaast is Victor een natuurlijke leider die kan verbinden en inspireren. Er is de laatste jaren al veel bereikt bij topbadminton, maar onze ambities gaan verder en Victor is de juiste man om deze ambities te gaan waarmaken.”, zegt directeur Barbara Mura.

Victor Anfiloff over zijn nieuwe baan: “Ik heb er heel veel zin in om als Technisch Directeur van Badminton Nederland aan de slag te gaan. Door mijn grote kennis van en ervaringen met andere topsport- en talentontwikkelingsprogramma’s –zowel op als naast het veld- hoop ik een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan de Badminton Nederland familie. Ik geloof heel erg in de kracht van wij (met elkaar) en dat samenwerking en een duidelijke koers in alle geledingen van de sport nodig zijn om succes structureel (duurzaam) te kunnen maken. Ik kijk uit naar de samenwerking en meer te leren over deze dynamische en mooie Olympische sport.”

Badminton Nederland heeft vertrouwen in de positieve bijdrage die Victor Anfiloff zal leveren in zijn nieuwe functie en wenst hem veel succes en plezier.

Victor Anfiloff

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×