Terug

Word een expert in binden en werven van leden

Er zijn weinig badmintonverenigingen met een wachtlijst voor nieuwe leden; zeker niet voor jeugd én senioren. Bij vrijwel alle clubs zijn ledenwerving en ledenbehoud regelmatig onderwerp van gesprek. Hoe krijgen wij nieuwe leden, waar vinden wij ze? Hoe stoppen wij de uitstroom van de huidige leden, wat willen de leden? Het zijn vragen waaraan concrete acties verbonden zijn, die vaak veel tijd kosten van de al actieve groep vrijwilligers.

Uit de Verenigingsmonitor 2016 van Badminton Nederland blijkt dat verenigingen de meeste behoefte hebben aan het verwerven van kennis en aanleren van vaardigheden over de onderwerpen ledenwerving en ledenbehoud. Hierbij gaf 40% ook aan dat ze deze kennis en vaardigheden bij voorkeur via een workshop krijgen aangeboden. 

Daarom organiseert Badminton Nederland dit najaar op diverse locaties in Nederland Masterclasses Verenigingen waarin het thema Ledenwerving en -behoud centraal staat. Onder begeleiding van een expert zullen de nieuwste inzichten over dit thema gedeeld worden en wordt er actief aan de slag gegaan met wat je morgen kunt doen om de leden van jouw vereniging te behouden en nieuwe leden te werven. 

De Masterclass Verenigingen heeft tot doel om de deelnemers nieuwe kennis ten aanzien van ledenwerving- en behoud bij te brengen en ze te inspireren en te stimuleren om de opgedane kennis in de eigen praktijk toe te passen. Hiermee wordt de eerste stap gemaakt om een expert te worden in het binden en werven van leden van jouw vereniging. De Masterclass duurt anderhalf uur en wordt gratis aangeboden aan leden van Badminton Nederland. 

Overzicht data en locaties Masterclasses Verenigingen

2-11-2016 Almelo
8-11-2016 Bodegraven
14-11-2016 Purmerend
15-11-2016 Arnhem
24-11-2016 Nieuwegein
28-11-2016 Deventer
8-12-2016 Sittard
13-12-2016 Eindhoven
17-01-2017Goes
24-01-2017Delft
30-01-2017Beilen

Op de kalender van deze website vind je meer informatie zoals locatie en aanvangstijden van de specifieke Masterclasses Verenigingen. Filter op Bestuurders of Masterclass om een goed overzicht te krijgen.


Aanmelden
Aanmelden gaat via dit aanmeldformulier.Dit kan tot uiterlijk een week voor de datum van de specifieke Masterclass Verenigingen. Per locatie  zijn er een gelimiteerd aantal beschikbare plaatsen.






Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×