Geplande trainersopleidingen

Sportleider 2 badminton

De opleiding Sportleider 2 badminton wordt zoveel mogelijk verspreid over het land georganiseerd. Ieder jaar streven wij ernaar om in elke regio minimaal één opleiding Sportleider 2 Badminton te organiseren. Deze opleiding start in het begin van ieder kalenderjaar (maart t/m juni) of in het najaar (september t/m december). In de evenementenkalender kun je zien welke opleidingen momenteel staan gepland en open staan voor inschrijving.

Sportleider 3 Badminton

De opleiding Sportleider 3 badminton wordt zoveel mogelijk in de buurt van de cursisten georganiseerd. Badminton Nederland probeert minimaal één keer in de twee jaar in elke regio een Sportleider 3 badminton te organiseren. De reguliere opleidingen worden verspreid door het land georganiseerd (2 per jaar) en starten in de periode februari-maart, waarna de afronding medio december van het jaar plaats kan vinden. De meeste deelnemers ronden de opleiding binnen twee maanden na de laatste opleidingsdag af. In juni start centraal in het land de versnelde opleiding. Hiervan is de afronding ook medio december. In de evenementenkalender kun je zien welke opleidingen momenteel staan gepland en open staan voor inschrijving. Medio december zijn de planningen voor de opleidingen in het volgende jaar bekend.

Sportleider 4 Badminton

De opleiding Sportleider 4 badminton start één keer per jaar in september. Samen met 13 andere sportbonden en NOC*NSF worden de workshops aangeboden op de locaties Zwolle en Amsterdam. De praktijk vindt plaats bij een vereniging die minimaal Derde divisie tot en met Eerste divisie aanbiedt. Het is mogelijk om je vanaf januari aan te melden voor de opleiding. De aanmeldingsprocedure bevat een schriftelijke en mondelinge intake, waarbij geldt dat als beiden positief worden beoordeeld, de deelnemer wordt ingeschreven bij NOC*NSF. De intakeprocedure start in april en eindigt in juni.

Jouw vereniging als gastvereniging?

Het is zeer aantrekkelijk om als gastvereniging voor een Sportleider 2 badminton te fungeren. Met een contactpersoon binnen de vereniging maakt Badminton Nederland afspraken over de accommodatie en heeft de vereniging invloed op de locatie en de opleidingsdata. Jouw vereniging huurt de accommodatie en krijgt deze kosten vergoed. Het is voor de deelnemers van die vereniging aantrekkelijk om deel te nemen omdat de opleiding georganiseerd kan worden in de eigen sporthal. Daarnaast ontvangt de gastvereniging van Badminton Nederland voor bewezen diensten een financiële beloning. Een belangrijke voorwaarde om gastvereniging te kunnen zijn is dat de vereniging minimaal vier deelnemers heeft voor de opleiding. Dit biedt een goede basis om een opleiding op te starten. Meer informatie over de rol van gastvereniging is op te vragen via Badminton Nederland: opleidingen@badminton.nl.

Belangrijk om te weten

Badminton Nederland behoudt het recht om een opleiding bij onvoldoende belangstelling niet door te laten gaan. De ontvangen deelnameformulieren worden in dat geval als niet verzonden beschouwd. Ten behoeve van de doorgang van de opleiding kan Badminton Nederland besluiten om opleidingsdata te wijzigen. De deelnemers worden hiervan op de hoogte gesteld

Organisatie door Academie voor Sportkader

Badminton Nederland heeft de organisatie van de trainersopleidingen Sportleider 2 badminton en Sportleider 3 badminton uitbesteed aan partner Academie voor Sportkader. Zij organiseren de opleidingen van planning tot informatieverstrekking aan de deelnemers. Voor vragen over specifieke geplande opleidingen kun je terecht bij opleidingen@noc-nsf.nl. Vragen over de inhoud van de opleidingen kun je stellen aan Badminton Nederland via opleidingen@badminton.nl.

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×