AirBadminton

AirBadminton is een nieuwe officiële sport en een coole aanvulling op de traditionele binnensport. De Badminton World Federation (BWF) lanceerde deze sport mei 2019. De ambities zijn groots: over 10 jaar moet de sport Olympisch zijn!

Elke sport móet zich blijven ontwikkelen om te kunnen overleven. Zo ook badminton. De BWF (de internationale badmintonbond waar Nederland ook bij is aangesloten) begrijpt heel goed dat we met z’n allen elke dag weer die ontdekkingsreis moeten willen maken. Hoe houden we de sport bruisend en opwindend? Hoe kunnen we innoveren en wat zijn de mogelijkheden om ook in de buitenlucht de sport te kunnen beoefenen?

Het ultieme doel is om nóg meer mensen – wereldwijd – enthousiast te maken voor de badmintonsport!

AirBadminton is één van de eerste resultaten die aan al die ambities voldoet. Met aangepaste banen, eigen spelregels en natuurlijk een speciale shuttle om de sport mee te beoefenen zal AirBadminton de wereld veroveren.

Hoe gaaf zou het zijn als AirBadminton gewoon op straat, in de parken, op de pleintjes en andere openbare ruimtes gespeeld kan worden.

042 B0114

De supershuttle voor buiten

Een van de grootste uitdagingen om AirBadminton wereldwijd tot een succes te kunnen maken, lag in het ontwikkelen van een speciale shuttle. Na vijf jaar intensieve ontwikkelingen en onderzoek is er nu een shuttle met een dop die wat zwaarder is van gewicht zodat het weer veel minder invloed heeft op de shuttle. Het materiaal waar de shuttle van is geproduceerd is ook anders. Ieder gaatje in de shuttle is door vele testen op de juiste groottes en afstanden geplaatst, waardoor de AirShuttle optimaal in gebruik wordt.

Regels AirBadminton

Terug naar Homepage
Terug naar de Homepage
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×