Terug

Happy Birthday - Als impuls voor je ledenbehoud (en, het werkt!)

Wat is jouw reactie als iedereen jouw verjaardag is vergeten? Dus, dat niemand je op Facebook feliciteert, dat je geen enkel vrolijk kaartje in de bus krijgt en dat al je collega’s op je werk helemaal niets zeggen op jouw feestelijke dag. En, dat je bureau niet is versierd!

Tja. Dat vind je niet leuk.

Je bent immers maar één keer per jaar jarig. Goed, misschien ben jij nét het type dat helemaal nooit z’n verjaardag viert en lig je er totaal niet wakker van dat iedereen daaraan voorbij gaat (en dat is allemaal je goed recht, hoor!), maar… de meeste mensen vinden het hart-stik-ke leuk als ze op die speciale dag toch een beetje aandacht krijgen. 

En, dat ze gefeliciteerd worden.

Daarom heb ik een paar hele simpele tips, die je vooral eens met de webmaster van jullie site zou kunnen delen. En, met degene die jullie Social Media bijhoudt.

Dit alles uiteraard met het onderliggende doel om op een vrolijke wijze toch een beetje aan succesvol ledenbehoud te werken!


Happy Birthday-Tip!

Feliciteer je leden als ze jarig zijn!

Er zijn zo veel creatieve mogelijkheden om dat te doen!

1. Feliciteer ze op Social Media

Je kunt zelfs in diverse Social Media-apps de felicitaties vooruit plannen. Doe het dan wel met een persoonlijke touch. Dus, geen standaardberichtje. De ontvanger (de jarige!) moet natuurlijk wel het gevoel krijgen dat het oprecht gemeend is.

2. Stuur een vrolijk kaartje

En nog leuker: laat door een designer een superleuke kaart ontwerpen waar je ook nog iets van de huisstijl van jullie badmintonvereniging in terugziet!

3. Newsflash of pop-up

Implementeer op jullie website een soort newsflash, of slider, of misschien een pop-upje, dat verschijnt als er iemand van de vereniging jarig is. Superleuk! Vooral voor degene die jarig is.

4. Welkomstbord bij de ingang

Trouwens… er zijn genoeg badmintonners die gewoon ook op hun verjaardag naar de training komen. Of, naar de competitiewedstrijd. Hoe leuk is het niet als ze dan bij binnenkomst – in de sporthal – met een leuke mededeling op een bord of banner bij de ingang al worden gefeliciteerd. Ze zullen zich dan extra welkom voelen!


Alleen bij kinderen?

Nu denk je misschien; dit werkt alleen bij kinderen! Wel, niets is minder waar. Dit werkt ook bij volwassenen. Want, wát is de overeenkomst tussen volwassenen en kinderen?

Juist ja… Als ze jarig zijn dan vinden ze het leuk om kadootjes te ontvangen en wat aandacht te krijgen. Badmintonners zijn net mensen.

Succes gegarandeerd. Ik ben er nl. 100% van overtuigd dat jullie leden dit superleuk vinden. Je hebt - als vereniging – weer even een puntje PR-waarde gescoord simpelweg omdat je hebt laten zien dat jouw leden je vrienden zijn.

Immers, je vrienden vergeet je ook niet als ze jarig zijn! 

Overleg óók eens met jullie Bestuurslid Ledenmanagement hoe je dit zou kunnen vormgeven!

Happy Birthday!

Jerry Helmers
Namens Badminton Nederland

Lees meer over ledenbehoud:

  1. Leden willen chillen.
  2. Zo leuk al die (club-)statistieken en -verhalen!
  3. Stel een bestuurslid 'Ledenmanagement' aan


Schrijf je in voor ons blog om de laatste tips rondom ledenbehoud te krijgen

Jerry Helmers, Sr. Communicatieadviseur

Jerry Helmers (1968) is Sr. Communicatieadviseur bij Crown Media, bureau voor Communicatie en Strategie in Badhoevedorp. Jerry adviseert opdrachtgevers in het bedrijfsleven en bij de overheid op het gebied van strategische en operationele bedrijfs- en productcommunicatie. (Iedereen wil toch verkopen?) Tevens is Jerry eigenaar van Dé Nederlandse Debatclub in Amsterdam. (Iedereen wil toch overtuigen?). Ook blogt hij regelmatig. Daarnaast schrijft Jerry één keer in de twee weken een column voor de Financiële Telegraaf en is hij opiniemaker bij BNR Nieuwsradio.

Meer artikelen van deze auteur

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×