Terug

Het succes van probeerbadminton.nu

"Gewoon meedoen!", is Marjelle’s gouden tip aan alle verenigingen die nog niet aangesloten zijn bij Probeerbadminton.nu. Ze vult aan: "Het concept is TOP, neem die sprong en ga er VOL voor! Wij zijn er alleen maar groter en beter van geworden."

2020 02 Blog Pb 02

2017
Regio: Achterhoek
20 verenigingen
147 aanmeldingen
135 starters
65 leden

2019
Regio: Achterhoek en Noord
53 verenigingen
600+ aanmeldingen


BC Drachten
45 aanmeldingen
44 starters
33 senioren
9 jeugd
20 senioren lid geworden
5 jeugd lid geworden

Marjelle Dupon van BC Drachten vertelt: "Ik ben vorig jaar na 12 jaar weer begonnen met badmintonnen en wilde wat bijdragen aan mijn vereniging. Ik ben de sponsorcommissie ingestapt en ben meteen naar de regiovergadering gegaan waar probeerbadminton.nu werd geïntroduceerd. Ik ging er blanco in en ik heb onze club aangemeld voor het projectteam. Elke regio heeft een projectteam van meerdere mensen/verenigingen. Als projectteam bel je met andere verenigingen, regel je de verspreiding van flyers en houd je de website van probeerbadminton.nu bij."

"Het was een hele leuke groep en de samenwerking is goed verlopen. In het projectteam zaten zowel kleine als grote verenigingen. We hebben alle verenigingen uit de regio gebeld. Het was best lastig om sommige clubs te overtuigen. Het vertrouwen in hun bestaansrecht was weg. Dit was 12 jaar geleden nog wel anders, maar uiteindelijk hebben we toch 33 verenigingen zo ver gekregen om mee te doen!"


"We hebben veel complimenten en positieve feedback van de probeerbadmintonners gekregen en hebben sinds jaren weer een stijging in leden, echt fantastisch! Ik denk dat ons succes vooral aan het saamhorigheidsgevoel van onze vereniging ligt. We hebben de hele club meegenomen en iedereen heeft zich enorm ingezet. Zes vrijwilligers hebben de taak als trainer opgepakt, daardoor hadden we veel trainers op de groep waardoor er veel individuele aandacht was. Daarnaast hebben we toernooien opgezet waar probeerbamintonners ook aan mee konden doen. Zo hebben zij echt van zowel onze club als badminton kunnen proeven. Dit jaar gaan we in maart al beginnen met bellen. We hebben nu een persoonlijk succesverhaal, dat maakt het bellen nog leuker!" Aldus een enthousiaste Marjelle.

BC Rianto
2018
22 aanmeldingen
12 lid geworden

2019
26 aanmeldingen
13 lid geworden

"Wij doen al twee jaar mee met deze actie," vertelt Thomas van Dongeren, voorzitter van BC Rianto. "Het eerste jaar dachten we ‘niet geschoten is altijd mis’ en de respons die we kregen was een verrassing. We hadden er niet veel verwachtingen van, omdat we al zo vaak dit soort acties hadden geprobeerd, maar het is echt anders gelopen!"

"Ik denk dat het een succes is, omdat we het vanuit de regio én vanuit Badminton Nederland hebben georganiseerd, omdat het een afgekaderd traject is (10 weken lang) en doordat we er geld voor vragen."

Ik heb twee gouden tips, zegt Thomas. "Allereerst, flyer je hele gebied, echt alles, het is effectief! En ten tweede: wees enthousiast, want wat je geeft tijdens de training, krijg je terug!"

BVZ
2019
22 aanmeldingen
10 lid geworden

Auke Spijkerman, secretaris van BVZ uit Zuidhorn vertelt: "We hadden een behoorlijke terugloop van leden en het werd voor ons een noodzaak om leden erbij te krijgen. We hebben Probeerbadminton.nu met beide handen aangegrepen. Onze verwachtingen waren laag, des te blijer waren we toen we 22 aanmeldingen hadden. Het leverde zelfs organisatorisch een probleem op: namelijk ruimtegebrek. Dankzij de inzet en de betrokkenheid van al onze leden hebben we het goed op kunnen lossen! Het is belangrijk om je bestaande leden in dit proces mee te nemen. Twee senioren hebben zich beschikbaar gesteld om de lessen te geven. Ze hebben zich 100% ingezet en dit hebben we ook teruggekoppeld gekregen."


Auke vertelt verder: "Wij vinden het collectiviteitsgevoel erg belangrijk. Je begint en eindigt met z’n allen en creëert hiermee een groepsgevoel. Ik heb op de eerste probeerbadmintonavond een presentatie over onze club gegeven. Hiermee hebben we iedereen een plekje binnen onze club gegeven."


Auke’s Gouden Tips:
- Meld je aan bij het projectteam, hierdoor krijg je meer inzicht in andere verenigingen.
- Denk aan het collectiviteitsgevoel, hiermee heb je een groter bereik.
- Zorg dat je eerste indruk goed is en vertel wat de deelnemers kunnen verwachten.
- Reageer snel via e-mail, laat mensen niet wachten!
- Rond het mooi af met elkaar.
- Zet de trainers in het zonnetje.
- En vooral: geniet er samen van!

Heeft jouw vereniging interesse om mee te doen? Kijk op www.probeerbadminton.nu of er in jouw omgeving al een project loopt, of neem contact op met Koen Berends (Manager Verenigingsondersteuning).

Schrijf je in voor ons blog om de laatste tips rondom ledenbehoud te krijgen

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×