Terug

Terugblik 2019: Succesverhalen

2019 is een ondernemend jaar geweest, waarin wij, medewerkers en vrijwilligers, daadkrachtig nieuwe uitdagingen zijn aangegaan. Ons doel: meer zichtbaarheid creëren en tegelijkertijd voor meer verbinding zorgen binnen badminton. Dit hebben we gedaan door paden te bewandelen die voor ons nieuw waren. We zijn de uitdagingen met een open blik aangegaan en kijken met trots terug op onze successen. Een aantal hiervan willen we graag met jullie delen. Dit betekent overigens niet dat we komend jaar stilzitten! Ook in 2020 blijven we keihard werken om badminton in de spotlights te zetten. De veelzijdigheid van badminton is uniek en tevens de kracht van deze sport. Laten we dit gebruiken en zowel de gezelligheid als het explosieve van deze mooie sport samenbrengen.

2019 Blog 04 Kerstkaart Zonder Wens

Verenigingsondersteuning
Ook in 2019 hebben we weer veel Badminton Verenigingen ondersteund in de breedste zin van het woord. Er zijn nieuwe producten en diensten gelanceerd die verenigingen ondersteunen op relevante thema’s als het werven en behouden van leden, vrijwilligersbeleid en het werven van sponsoren. Een paar hoogtepunten van het afgelopen jaar:

Probeerbadminton.nu
De ambitie was om de gezamenlijke ledenwervingsactie Probeerbadminton.nu in 2019 in één nieuw gebied te lanceren. Dit is boven verwachting gelukt. 35 enthousiaste verenigingen uit Noord-Nederland zijn aangehaakt bij de actie. Samen met de 18 verenigingen uit de Achterhoek zijn er bij de 53 deelnemende verenigingen meer dan 600 mensen aangemeld om in oktober te beginnen met badmintonnen! Voor 2020 willen we het project nog verder uitbreiden en het in iedere regio van Nederland lanceren, met het doel nog meer mensen enthousiast te maken om bij een van onze verenigingen te gaan badmintonnen!

Workshops bij de Yonex Dutch Open
Net als afgelopen jaar werd er rondom de Yonex Dutch Open een programma van workshops voor verenigingsbestuurders en trainers georganiseerd. Met workshops over vrijwilligersmanagement, sponsorwerving en blessurepreventie was er voor iedere vereniging wel een relevante workshop te volgen. Verschillende verenigingen zijn na het volgen van de workshops ook gestart met het online traject zoals bij Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd. Ook de nieuwe trainers-bijscholing Athletic Skills Model (ASM) is hier voor het eerst aangeboden: een groot succes!

Marketingplatform voor Badmintonverenigingen
In september lanceerden we het nieuwe marketingplatform voor badmintonverenigingen. Met dit platform kun je gemakkelijk en snel marketingmateriaal maken voor jouw vereniging! Posters, flyers & materiaal voor online promotie kunnen snel worden ontworpen, opgemaakt in de verenigingskleuren en voorzien van het verenigingslogo. Ondertussen hebben al meer dan 100 verenigingen hun verenigingsaccount geactiveerd!

Het marketingplatform is te vinden op: https://www.badminton.nl/marketingplatform

Landelijke Recreanten Toernooien
Bij de landelijke recreantentoernooien is gezelligheid de grootste succesfactor! Iedereen speelt de hele dag en ieder op zijn eigen manier. Ook dit jaar hebben we volle zalen gehad en met name heel veel plezier! Badminton Nederland organiseert op dit moment drie Recreanten Team Toernooien. Het Landelijke Recreanten Team Toernooi (LRTT) met 72 teams en ongeveer 300 recreanten als deelnemers. Dit toernooi wordt jaarlijks gespeeld in Arnhem. Tijdens de Yonex Dutch Open vindt het Mixed Recreanten Team Toernooi (MRTT) plaats, dé perfecte combinatie voor een fantastische dag! Hier doen 32 teams en ongeveer 150 recreanten aan mee. Tot slot wordt in december het Alphense Recreanten Team Toernooi (ARTT) georganiseerd met ongeveer 140 deelnemers. Bij al deze toernooien draait het om gezellig samen de hele dag te badmintonnen.

Meer informatie over de Recreanten Team Toernooien op: https://www.landelijkrecreantenteamtoernooi.nl/

Marketing

Succesvolle pilot Badminton Festivals
In 2019 hebben we een gewaagde stap gezet en hebben we AirBadminton als pilot gelanceerd in 11 steden in Nederland door Badminton Festivals te organiseren. De doelstelling van de Badminton Festivals was het creëren van zichtbaarheid, de eigen verenigingen te helpen badminton te promoten en het ‘hipper’ maken van de sport'. Het was één groot succes! Duizenden mensen hebben fysiek kennis gemaakt met de festivals. De Badminton World Federation (BWF) heeft te kennen gegeven onder de indruk te zijn van de manier waarop Badminton Nederland deze festivals heeft georganiseerd en een belangrijke bijdrage heeft geleverd in de pilotfase van AirBadminton. Als het aan Badminton Nederland ligt komt er volgend jaar een vervolg en gaan we met alle input de sport in 2020 nóg groter en krachtiger maken!

Lees meer over Airbadminton op: https://sportinnovatie.studio/badminton-met-innovaties-je-sport-weer-op-de-kaart-zetten/

Aftermovie Badminton Festivals 2019 Bron: https://www.youtube.com/watch?v=2JX4SgHFa9g

Topbadminton

Goud - Brons – Brons- Eerste plek!
Het was een TOP jaar voor onze toppers! Selena Piek en Cheryl Seinen wonnen Goud op de European Games in het vrouwendubbel, terwijl bij de mannen het koppel Jelle Maas/ Robin Tabeling in het mannendubbelspel blij naar huis ging met brons.

Een ander succes was er voor het Gouden Duo. Begin 2019 werden Selena Piek en Robin Tabeling aan elkaar gekoppeld. In eerste instantie voor twee/drie toernooien om te zien hoe het zou gaan, maar dit ging zo goed dat ze samen zijn blijven spelen. Dat het er vanaf knalde hebben we gezien het afgelopen jaar! Met een fantastisch hoogtepunt op de Yonex Dutch Open waar het koppel de eerste Nederlanders in de geschiedenis werden die de titel in de mix wisten te veroveren. Selena en Robin staan nu in de top acht van de wereld.

Ook is er een bronzen medaille behaald tijdens het EK gemengde teams. Een mooi resultaat om trots op te zijn!

Para-badminton

Para-badmintonster Mega Hollander heeft een super jaar achter de rug. Megan stond in de halve finales van de Canada International en wist op zowel het WK als tijdens de Denemarken International de kwartfinales te behalen!

Waar we verder trots op zijn is het teamwork binnen Badminton Nederland. We zijn bruggen aan het slaan en deze zijn heel belangrijk voor ons volgende doel: Tokyo 2020!

Communicatie
Het doel van communicatie binnen Badminton Nederland is de zichtbaarheid van Badminton in Nederland te vergroten door het krachtig inzetten van onze online platformen. Door meer en consequente verspreiding van content m.b.t. toernooien, evenementen, festivals en topbadminton is het aantal volgers gestegen. Daarnaast vertellen we de verhalen van de verenigingen en hun spelers. Het komende jaar gaan we nog meer gebruik maken van beeld en verhaal. Daarbij willen we onze kernwaarden nastreven binnen ons communicatiebeleid.

Een paar cijfers waar we trots op zijn:
20% meer volgers op social media ten opzichte van 2018
182.200 x is #BADMINTONFESTIVAL gebruikt

Evenementen en sponsoring

TeamNL fandag
Dit jaar is voor het eerst de TeamNL fandag georganiseerd bij de Yonex Dutch Open. De fans van TeamNL badminton konden met de nationale topbadmintonners op de foto en een handtekening scoren. Zowel de spelers als de fans beleefden hier veel plezier aan.

Bochane vervoerspartner Yonex Dutch Open en Badminton Festivals
Dit jaar was Bochane met de labels Bochane Autoverhuur en Basis Autoverhuur voor het tweede jaar op rij vervoerssponsor van de Yonex Dutch Open en dat zullen zij ook de komende twee jaar zijn. Bochane levert de busjes die het vervoer van spelers en organisatie tussen vliegveld, hal en hotel mogelijk maakt. Ook hebben zij in 2019 een half jaar een bakwagen ter beschikking gesteld voor de Badminton Festivals.

Overige sponsoren en partners in 2019 waren: TeamNL partners (Nederlandse Loterij, AD, Rabobank, Heineken en Missie H2), Yonex, Forza, ANWB, Maaspoort Sports & Events, Gemeente Almere, Topsport Den Haag, Van de Kolk Hypotheken, Zilveren Kruis, Badmintonplantet, Dataweb, NH Hotels, MAMS Coffee, Fit Sportbalsem, Decathlon, Springkussenverhuur Amersfoort, Bionade en Food Convoy en Procomm.

Met trots!
Niet alleen hebben we een fantastisch jaar achter de rug. We gaan ook een fantastisch jaar tegemoet. We willen met trots meedelen dat er vanuit het Innovatiefonds van de NOC*NSF een bijdrage is toegewezen om het komende jaar AirBadminton verder te ontwikkelen als nieuwe vorm van sport. Kortom: 2020 wordt een jaar vol van nieuwe uitdagingen, verdere ontwikkelingen en vooral veel teamwork, want badminton doen we samen!

Wat was jouw badminton hoogtepunt van 2019 waar je trots op bent? Mail jouw hoogte punt naar info@badminton.nl en maak kans op twee kaartjes voor het FZ Forza NK (31 jan, 1 & 2 feb)

Badminton Nederland wenst iedereen een gezellige kerst en een sportief 2020!

Schrijf je in voor ons blog om de laatste tips rondom ledenbehoud te krijgen

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×