Terug

Wat doet Sinterklaas voor jouw vrijwilligers?

Hij is weer in het land. Je hebt hem vast al wel ergens gezien. Juist ja... we hebben het over ons aller Sinterklaas, die deze weken de spanning in de Nederlandse huiskamers weer op een vrolijke manier verhoogt.

Maar, dé grote vraag is natuurlijk of hij iets voor jou in petto heeft. Tja, het zal even afwachten zijn. Je kunt je schoen zetten tijdens deze dagen maar de datum van 5 december is uiteraard het échte meetmoment. Ben je braaf genoeg geweest?

De ándere grote vraag is uiteraard of Sinterklaas ook aan de vrijwilligers bij de club heeft gedacht. Dat kan op allerlei manieren; van het organiseren van een Sinterklaasfeestje na afloop van de wekelijkse trainingsavond. 

Of, dat kan ook door middel van een verrassend kadootje dat Sinterklaas - uiteraard geholpen door zijn Pieten - op 5 december 's avonds stiekem door de schoorsteen gooit bij al die vrijwilligers die het hele jaar door superactief zijn voor de club.


Overigens, hij mag het ook voor de deur neerleggen, als er geen schoorsteen is te bekennen.

En weet je wat nu zo leuk is?

Die vrijwilligers zullen dat kadootje van Sinterklaas absoluut waarderen. En, het is helemaal geweldig als daar nog een leuk gedichtje bij zit. Wat nóg fantastischer is, is als dat gedichtje voor de vrijwilliger helemaal op maat is geschreven.

Hoe leuk is het om dan ook nog stiekeme grapjes in dat gedichtje op te nemen. Over dingetjes die eerder in het jaar zijn voorgevallen en waar je de vrijwilliger ook nog eens met een knipoog mee kunt plagen. Dat mag best op en rond 5 december.

Tijd

Ja, wij weten bij Badminton Nederland dat de inkoop van deze extra kadootjes (al is het maar een smakelijke chocoladeletter!) en het schrijven van prikkelende gedichtjes, wel wat extra tijd kost maar dat moet voor een vrolijke Sinterklaas toch geen probleem zijn?

Bovendien legt Sinterklaas dan met die surprise ongemerkt de basis voor ledenbehoud. Want, ook vrijwilligers moet je blijvend betrekken in het beleid dat is gericht op ledenbehoud.


Ga in overleg

Wij zijn benieuwd wat jullie Sinterklaas in petto heeft voor die fantastische vrijwilligers. We adviseren bovendien alle badmintonbesturen van Nederland om deze weken toch even te overleggen met de Sint om te kijken wat mogelijk is en dan aansluitend al die fantastische vrijwilligers, die de kern zijn van je vereniging, positief te verrassen.

Oh ja, heeft Sinterklaas geen tijd meer om het allemaal vóór 5 december nog te regelen? Neem dan nu alvast contact op met de Kerstman. Die heeft soortgelijke ideeën voor jouw badmintonvereniging.

We wensen je veel dicht-, inpak- en surpriseplezier de komende weken als impuls voor het ledenbehoud van je badmintonvereniging.

Jerry Helmers  

Namens Badminton Nederland
(Geschreven op verzoek van Sinterklaas)

:-)


Lees meer over ledenbehoud:

  1. Leden willen chillen.
  2. Zo leuk al die (club-)statistieken en -verhalen!
  3. Stel een bestuurslid 'Ledenmanagement' aan
  4. Publiceer een spannende interviewcyclus op de site


Schrijf je in voor ons blog om de laatste tips rondom ledenbehoud te krijgen

Jerry Helmers, Sr. Communicatieadviseur

Jerry Helmers (1968) is Sr. Communicatieadviseur bij Crown Media, bureau voor Communicatie en Strategie in Badhoevedorp. Jerry adviseert opdrachtgevers in het bedrijfsleven en bij de overheid op het gebied van strategische en operationele bedrijfs- en productcommunicatie. (Iedereen wil toch verkopen?) Tevens is Jerry eigenaar van Dé Nederlandse Debatclub in Amsterdam. (Iedereen wil toch overtuigen?). Ook blogt hij regelmatig. Daarnaast schrijft Jerry één keer in de twee weken een column voor de Financiële Telegraaf en is hij opiniemaker bij BNR Nieuwsradio.

Meer artikelen van deze auteur

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×