Terug

19e Wim Top Junior Master op 21-22 oktober 2017

Een week na het topbadminton in Almere, staat er ook weer topbadminton gepland in Amersfoort bij het jaarlijkse Wim Top Junior Master.

Op zaterdag 21 en zondag 22 oktober barst de strijd weer los. Met ongeveer 130 deelnemers verdeel over 18 categorieën, is er weer genoeg spektakel te zien.

In de U11 een mooi veld, waar van alles kan gebeuren, bij de JE en ME en gezamenlijk in de GD. Bij de jongens, zijn Joely Cornet en bij de meisjes Esmeralda van Drunen, het hoogst ingeschaald. De GD moet een prooi worden voor het koppel Dion Hoegen en Sterre Bang. Zij moeten onder ander de 2e geplaatsten van zich afhouden, namelijk Minh-Duy Bui (JE), Megan Molier (ME) en Minh met Anissa Wongsodimedje (GD).

Bij de U13 wordt veel verwacht van Kas Sacranie (1), voor Mats Duwel (2) en van Flora Wang (1) voor Famke Wouters (2). In de JD zien we Kas weer terug, samen met Royce Mink (1), weer voor Mats samen met Sander Bertens. Ook bij de MD komt Flora naar voren, met Riya Sivakumar (2), alleen moeten zij op de plaatsingslijst nog wel Fay Cornet en Meerte Loos voor zich dulden. In de GD, komen we op plaats 1, wederom Kas en Meerte tegen, die in de voorspelde eindstrijd het opnemen tegen Mats en Megan.

Traditioneel de grootste groep is de U15, met bijna 30 deelnemers bij de jongens en bijna 25 bij de meisjes, een sterk deelnemers veld. Ruimte genoeg voor enkele outsiders om Ivory Johan (JE 1), Finn Lavalette (JE 2), Novi Wielend (ME 1) en onze eigen Amersfoortse Anouk van Wijk (ME 2) van de finale en een eventuele overwinning af te houden. Finn staat in de dubbel wel als 1e geplaatst, samen met Just Meijer. Zij nemen het mogelijk op tegen Stijn de Keijer en Finn Veltman. De MD zal dan gaan tussen Karlijn v/d Lee/Chloe Li (1) en Diede Odijk en Anouk (2). Diede zal samen het Noah Wattimena voor de winst gaan voor Tristan Eshuis/Mijntje Holstege.

In de oudste categorie zien we Teun de Mast (1) en David Sugiharto (2) met de beste papieren, maar kan de lokale held Bart Hoksbergen (4) hier nog een stokje voor steken? Imke Klopstra (1) staat net boven Kaylee v/d Wiel (2) op de lijst. Kaylee staat wel als 1e geplaatst in de MD en de GD voor respectievelijk Susan Li en Teun de Mast. Teun moet samen met Tommy Liu bij de JD echter voorlopig nog voor zich dulden, Dries Karis en Jules van Wijlick.

De wedstrijden beginnen zaterdag om 0900 en de finales worden op zondag verwacht vanaf 1400. Kom alle kijken naar de toekomst van badminton minnend Nederland.  Tot ziens in Amersfoort.

Toernooicommissie BC Amersfoort Renske Kwakkenbos en René Lelieveld

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×