Terug

22-23 juni NK Competitieteams 2019

In het weekend van 22 en 23 juni is het weer zover, de Hanzehal in Zutphen is dan het toneel van de Nederlandse kampioenschappen voor Competitieteams (de NKC), het kampioensfeest van de kampioenen.

Voor de 1e keer zijn alle kampioenen van de bondscompetitie op de NK aanwezig, speciaal die van de 2e - 3e en 4e divisie. Kampioenen van de 5e t/m 9e divisie kennen de NKC nog doordat zij voorgaand seizoen in de regiocompetitie speelden. Met de komst van het competitiehuis afgelopen seizoen zijn nu alle kampioenen van 2e t/m 9e divisie aanwezig en is een al heel lang bestaande wens in vervulling gegaan.

Verder zijn uit bijna alle regio's van Nederland, 7 in totaal, de kampioenen van 11 verschillende klassen in de jeugdcompetitie en mannencompetitie in de Hanzehal aanwezig op 22 badmintonbanen, met als doel het worden van kampioen van Nederland in hun klasse.

Het feest der kampioenen dus, zoveel kampioenen zie je bijna nergens in geen enkele sport bij elkaar, bij badminton wel dus. In totaal doen er 63 teams mee aan dit kampioenschap 32 uit de divisies en 31 uit de regio's.

Klik voor meer info op: https://badmintonnederland.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=DC32A2E2-C35A-47E2-B3AA-E328442BC324

Het zijn voor spelers, voor toeschouwers en begeleiders twee lange dagen. De sfeer, de gezelligheid, het aanwezig zijn dicht bij de speelbanen, de vechtlust van spelers en op een enkele uitzondering na het sportieve gedrag maken dit kampioenschap tot dat wat het is, een badminton happening van grote klasse.

Dus kom naar Zutphen, kom kijken, kom sfeer proeven en kom de teams aanmoedigen

Jww077J4

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×