Terug

AV en Sportconventie NOC*NSF 14 mei 2018

Afgelopen maandag vond de jaarlijkse Algemene Vergadering (AV) plaats van NOC*NSF.

Voor aanvang van de AV was er in de middag een conventie gepland, een mooie term voor een congres waarbij er allerlei interessante workshops waren voor vrijwilligers en professionals in de sport. NOC*NSF probeert daarmee de aanwezigen te inspireren en ik moet zeggen, daar slagen ze heel behoorlijk in. 

Zelf volgde ik een workshop waarbij de aanwezigen een nieuwe bond moesten oprichten voor de fictieve sport Somobal. Kern hiervan was de vraag of we in de toekomst als bond nog dezelfde diensten leveren als op dit moment en hoe de inkomsten dan worden gegenereerd. Het leverde interessante inzichten op waarbij we anders moeten durven denken. Daarna volgde een workshop over bestuurlijke vernieuwing. De focus hierbij lag vooral op diversiteit binnen besturen. Jong, oud, vrouw, man, Nederlandse identiteit of migratieachtergrond. De workshopleiders probeerden duidelijk te maken dat een gemêleerde samenstelling altijd de voorkeur heeft.

Vanuit Badminton Nederland waren ook Ilse Vaessen en Hendrik Boosman aanwezig die diverse workshops hebben gevolgd. Tussen het middag- en avonddeel was er hapje geregeld. Samen hebben we onze bonnen omgeruild en bijgepraat over badminton en de workshops. Altijd goed om elkaar ook bij dit soort evenementen te spreken!

Daarna volgde de Algemene Vergadering van NOC*NSF waarbij ook Michel (Bezuijen) aansloot namens Badminton Nederland. NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis noemde alle nieuwe bondsvoorzitters bij naam, maar vergat Michel hierbij. Het toeval wilde dat er een bekende van Michel in de zaal zat die per sms de voorzitter van NOC*NSF liet weten dat hij Michel was vergeten. Dit leverde later in de vergadering een grappig moment op, waarbij hij alsnog welkom geheten werd door Bolhuis. Michel liet er geen gras over groeien en kreeg met een grapje de lachers op zijn hand.

Naast de gebruikelijke stukken als het jaarverslag en de jaarrekening stonden er nog een aantal zaken op de agenda. Zo is er een voorstel aangenomen om een meldplicht in te voeren voor sportbesturen in het geval van  seksuele intimidatie. Dit was een gevolg van het werk van de commissie De Vries. Ook zijn er twee nieuwe organisaties lid geworden van NOC*NSF, te weten het Fonds Gehandicaptensport en de Nederlandse Vechtsportautoriteit. Tot slot hebben Esther Vergeer en Jeroen Bijl als chefs de mission een terugkoppeling gegeven op de Para- en Olympische spelen (zie foto).

Al met al een interessante en informatieve dag!

Bram Reudink

Bestuurslid Badminton Nederland

File 1

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×