Terug

Badminton & corona update week 20

In een wekelijkse update willen wij jullie graag op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen omtrent de badmintonsport en de coronamaatregelen. Iedere week ontvang je van ons een update met de meest actuele stand van zaken.

Sinds afgelopen maandag 11 mei mogen niet contactsporten met inachtneming van de hygiëneregels weer in verenigingsverband sporten in de buitenlucht. Dat is heel mooi, maar natuurlijk hopen we zo snel mogelijk ook weer de zaal in te kunnen.

Op dit moment werkt Badminton Nederland samen met een aantal andere sportbonden en sportkoepel NOC*NSF aan het strategisch plan ‘Verantwoord Sporten’ om binnensporten al voor de vastgestelde datum van 1 september op te starten. Het is een complex vraagstuk in meerdere opzichten waar met verschillende experts naar wordt gekeken. Zodra er een strategisch plan ligt voor de binnensporten zal er door Badminton Nederland een protocol gemaakt worden voor badminton. Er is al wel een Badmintonprotocol om buiten te badmintonnen.

Competitie

We krijgen veel vragen over de start en vorm van de competitie voor het aankomende seizoen 2020/2021. We hopen in september de competitie 2020/2021 af te trappen, maar mogelijk wordt dit een paar weken naar achteren geschoven. Dit is afhankelijk van de ontwikkelingen rond de genomen coronamaatregelen. Wij volgen hierin de richtlijnen van de overheid. De richtlijn is voor nu nog dat er niet binnen gesport mag worden tot 1 september. Tevens verzamelen we nu alle ideeën om de competitie middels andere formats af te werken. Om deze ideeën uit te werken starten we een werkgroep. Mocht je ideeën hebben voor een competitieformat, laat het ons dan vooral weten.

Het bondsbestuur is bezig om de mogelijke financiële gevolgen van de coronacrisis in kaart te brengen. Zoals je hebt kunnen lezen in de scenarioschetsen die wij vorige week met jullie gedeeld hebben is dit een complexe klus. Zodra we hier een helder beeld bij hebben, zullen we dit met jullie delen.

AirBadminton

Zolang we onze geliefde sport nog niet in de zaal mogen beoefenen is AirBadminton wellicht een mooi alternatief voor buiten. Verschillende verenigingen zijn er sinds deze week al enthousiast mee aan de slag.

AirBadminton is een nieuwe frisse outdoor game waarbij je net als bij badminton gebruik maakt van een net, een veld met lijnen en een badmintonracket maar waar gebruik wordt gemaakt van een AirShuttle en waarbij de veranderende outdoor factoren een extra dimensie geven aan het spel. Gaan jullie met jouw vereniging de uitdaging met de elementen en je tegenstander aan?

Voor meer informatie kun je terecht op onze landingspagina badminton & corona.

Heb je een specifieke vraag of een specifiek probleem?
Neem dan gerust contact op met Manager Verenigingsondersteuning Koen Berends.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×