Terug

Badminton & corona update week 21

In een wekelijkse update willen wij jullie graag op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen omtrent de badmintonsport en de coronamaatregelen. Iedere week ontvang je van ons een update met de meest actuele stand van zaken.

Na de persconferentie van de overheid op dinsdag 19 mei jl. is er helaas geen nieuws te melden over het feit of binnensporten eerder dan 1 september 2020 mogen starten. Wel werd duidelijk dat sportkantines van buitensportaccommodaties nog niet open mogen per 1 juni.

Een positief punt uit de persconferentie is dat door de regering aan het OMT advies is gevraagd over een eerdere openstelling van de binnensportaccommodaties dan per 1 september. Dit zien we samen met NOC*NSF als een belangrijke stap!

Gisteren is er door NOC*NSF het sector opstartplan 'Verantwoord sporten in tijden van crisis' en een Position Paper naar de woordvoerders Sport van alle politieke partijen in de Tweede Kamer gestuurd. Vandaag is daar in de Tweede Kamer een debat over. In deze Position Paper wordt op heldere wijze uiteengezet wat de uitdagingen op dit moment zijn voor de sportsector en hoe het kabinet mee kan helpen, om binnen RIVM richtlijnen, de sport weer breder op te starten.


FAQ social distancing en sociale veiligheid

Een sportvereniging heeft soms vermoedens over thuissituaties van kinderen of hebben een 'niet pluis' gevoel. Dit kan gaan over verwaarlozing, de druk in huis die ontstaat doordat we dichter bij elkaar zitten dan normaal, maar ook over huiselijk geweld of seksueel misbruik. Het contact met teamgenoten en trainers is in deze tijd minimaal. Samen met het Centrum Veilige Sport is er een FAQ social distancing en sociale veiligheid opgesteld om verenigingen handvatten te geven bij een dergelijke situatie.

Daarnaast werkt NOC*NSF haar FAQ over de meest gestelde vragen over het coronavirus en de sport regelmatig bij.

Ten slotte hebben we ook het Badmintonprotocol weer geüpdatet. Daarin vind je alles waar je rekening mee moet houden bij het badmintonnen buiten.

Voor meer informatie kun je terecht op onze landingspagina badminton & corona.

Heb je een specifieke vraag of een specifiek probleem?
Neem dan gerust contact op met Manager Verenigingsondersteuning Koen Berends.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×