Terug

Badminton & Corona Update week 24

In een wekelijkse update willen wij jullie graag op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen omtrent de badmintonsport en de coronamaatregelen. Iedere week ontvang je van ons een update met de meest actuele stand van zaken.

Algemeen Binnensportprotocol

Het Algemeen Binnensportprotocol wat door NOC*NSF en de binnensportbonden is opgesteld, is op dinsdag 9 juni ingediend bij ministerie van VWS en het RIVM. Zodra dit protocol wordt goedgekeurd zullen we op basis hiervan ons Badmintonprotocol voor binnen opstellen. Naar verwachting zal de overheid op 24 juni uitsluitsel geven over openstelling van de binnensport en de exacte voorwaarden.

Steunpakket zaalhuur

Vorige maand kwam de overheid met het bericht over een steunpakket voor sportverenigingen met betrekking tot de zaalhuur. Met een bedrag van € 90 miljoen wordt voor alle sportverenigingen de huur kwijtgescholden voor de periode 1 maart 2020 – 1 juni 2020 (drie maanden). Deze financiering loopt via de gemeenten omdat deze degenen zijn die de huur van sportverenigingen innen.

Daarnaast stelt het kabinet € 20 miljoen beschikbaar voor amateurverenigingen die de accommodatie zelf (gedeeltelijk) in bezit hebben. Per vereniging is eenmalige tegemoetkoming van maximaal € 2.500 beschikbaar. Dit geld is bedoeld voor verenigingen die geen aanspraak maken op het algemene steunpakket van de Rijksoverheid.

Momenteel werkt de overheid deze regeling uit. Zodra hier meer informatie over te melden is laten wij dit weten via onze kanalen.

Gezamenlijke aanpak overheid en evenementen

De sport, cultuur en entertainmentbranche en de branche van zakelijke evenementen hebben op woensdag 10 juni met staatssecretaris Keijzer en ministers Van Engelshoven, Grapperhaus en Van Rijn gesproken over de lastige situatie waarin de evenementensector verkeert. Er wordt bekeken per wanneer en onder welke voorwaarden er weer evenementen in Nederland mogelijk zijn.

Overzicht

Daarnaast werkt NOC*NSF haar FAQ over de meest gestelde vragen over het coronavirus en de sport regelmatig bij.

Voor meer informatie kun je terecht op onze landingspagina Badminton & corona.

Bekijk hier het Badmintonprotocol voor buiten.

Heb je een specifieke vraag of een specifiek probleem?

Neem dan gerust contact op met Manager Verenigingsondersteuning Koen Berends.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×