Terug

Badminton & Corona update week 27

In een wekelijkse update willen wij jullie graag op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen omtrent de badmintonsport en de corona maatregelen.

Badmintonzomer

Sinds afgelopen woensdag mogen we weer badmintonnen in de sporthal. Een deel van de verenigingen kon direct weer aan de slag, maar een ander deel kan pas volgende week starten. Dit omdat de beschikbaarheid van de sporthallen per gemeente verschilt. Hopelijk kunnen we allemaal zo snel mogelijk weer met een racket en shuttle in de hand de baan op om er een mooie badmintonzomer van te maken.

Voorlichtingsposters en informatieborden

Om sportverenigingen en -aanbieders te helpen heeft NOC*NSF op basis van het sportprotocol twee communicatiepakketten ontwikkeld met voorlichtingsmaterialen om weer veilig samen te sporten. Het ene pakket bevat posters met richtlijnen voor sportaccommodaties en het andere pakket posters met richtlijnen voor de sportkantine of het clubhuis.

Badmintonreserveringssysteem

Eerder meldden wij dat er een reserveringssysteem in ontwikkeling is voor verenigingen. Samen met Sportunity, een digitaal sportmarketingbureau, wordt het nieuwe gratis badmintonplatform Woosh! ontwikkeld. Vanaf deze week kun je je als vereniging alvast aanmelden.

Middels Woosh! ondersteunt Badminton Nederland haar verenigingen om op een moderne en eenvoudige wijze weer verantwoord open te gaan. Via deze app kunnen spelers een baan reserveren of zich direct inchecken bij een speellocatie. Zo kan de vereniging inzicht houden in de bezetting van haar banen en de registratie van de spelers doen, om zo invulling te geven aan het vernieuwde sportprotocol. De vereniging kan middels het aan de app verbonden dashboard zelfstandig bepalen hoe zij haar vereniging wil gaan organiseren en of reserveren wel of niet toegestaan is en onder welke voorwaarden zij dit willen gaan doen. Reserveren is in het vernieuwde protocol niet meer verplicht, maar registratie van bezoekers wordt wel ten zeerste aangeraden.

Op 14 juli wordt er van 19:30 tot 20:30 uur een webinar georganiseerd voor verenigingen, waarin uitleg wordt gegeven over het platform. Klik hier om jouw vereniging aan te melden.

Monitor Sport en corona

Deze week heeft het Mulier Instituut een eerste rapportage gepubliceerd waarin de gevolgen van coronamaatregelen voor de sportsector worden beschreven. In de komende maanden zullen er nog meer rapportages volgen. Bekijk hier de rapportage Monitor Sport en corona.

Daarnaast werkt NOC*NSF haar FAQ over de meest gestelde vragen over het coronavirus en de sport regelmatig bij.

Voor meer informatie kun je terecht op onze landingspagina Badminton & corona.

Heb je een specifieke vraag of een specifiek probleem?

Neem dan gerust contact op met Manager Verenigingsondersteuning Koen Berends.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×