Terug

Gevolgen nieuwe coronamaatregelen voor badminton

Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet van dinsdagavond 3 november jl. gelden er per woensdagavond 4 november vanaf 22.00 uur voor de sportwereld extra maatregelen om het coronavirus in te dammen. Dit heeft opnieuw een flinke impact op badmintonnend Nederland.

Tijdens de persconferentie van premier Rutter en minister De Jonge werd duidelijk dat de huidige maatregelen voorlopig verlengd worden tot half december. Daarnaast gelden er verzwarende maatregelen voor de komende twee weken. Hieronder leggen we uit wat de nieuwe maatregelen inhouden en wat dit concreet voor ons betekent.

Trainen/spelen

Naar aanleiding van de verscherpte coronamaatregelen was er onduidelijkheid over de definitie van de term 'groepsles'. Inmiddels hebben wij vanuit NOC*NSF en het ministerie van VWS meer duidelijkheid ontvangen. Dat wil zeggen dat er een training kan worden gegeven met twee spelers per baan die onderling 1,5 meter afstand houden waarbij de spelers het gehele speelmoment met dezelfde speler trainen. De trainer mag geen gezamenlijke uitleg geven, maar de tweetallen wel persoonlijk instructies geven met inachtneming van de geldende maatregelen. Deze beperking geldt vooralsnog tot en met dinsdag 17 november. Het allerbelangrijkst is: geniet van het spel en gebruik verder je gezonde verstand en houd rekening met elkaar. Op deze manier kunnen we op een veilige en verantwoorde wijze blijven spelen.

Let op! Er is op dit moment nog volop discussie over het begrip 'groepsles'. De informatie kan daarom in de komende dagen veranderen.

Voor de jeugd is er niets gewijzigd. Kinderen tot en met 17 jaar mogen gewoon badmintonnen. Alleen competitiespelen is niet mogelijk. Er kunnen wel onderlinge wedstrijden tijdens de trainingen worden gespeeld.

Competitie

Het verlengen van de huidige pakket aan maatregelen heeft tot gevolg dat de bondscompetitie naar verwachting er tot medio december zal stilliggen. Dit betekent dat er in ieder geval weer een aantal speelrondes extra moeten worden ingehaald. Er zijn reeds een aantal scenario’s uitgewerkt voor het uitspelen van de competitie, deze worden op het moment bijgesteld n.a.v. de vernieuwde maatregelen per 4 november. Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk.

FAQ NOC*NSF

NOC*NSF heeft op haar website een FAQ gemaakt met het antwoord op de meest prangende vragen. Klik hier voor de FAQ.

Protocol

NOC*NSF heeft vanmiddag een nieuwe versie geplaatst van het algemene Sportprotocol. Op basis hiervan hebben we ons Badmintonprotocol bijgewerkt.

Topsport

Voor de topsporters in Nederland blijft de situatie ongewijzigd. De Nationale Selecties op Papendal kunnen blijven trainen. De RTC-trainingen kunnen ook blijven doorgaan.

Verenigingsondersteuning

Heb je een specifieke vraag of een specifiek probleem? Neem dan gerust contact op met Manager Verenigingsondersteuning Koen Berends.

Communicatie

We proberen jullie via de beschikbare communicatiekanalen zo goed en tijdig mogelijk te informeren als er nieuwe ontwikkelingen zijn. Belangrijk is dat de verenigingen het nieuws ook zo snel mogelijk via hun eigen kanalen met hun leden delen. Op deze manier houden we iedereen up-to-date.

Het is helaas een roerige tijd waarin wij nu leven maar #AlleenSamen krijgen we het coronavirus onder controle! Help elkaar, steun elkaar en respecteer elkaar! #BadmintonDoenWeSamen

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×