Terug

Badminton Nederland actief bij de 1e Nationale Sport Expo 2018

Badminton Nederland actief bij de 1e Nationale Sport Expo 2018 die op 15 en 16 mei jl. georganiseerd werd in de Johan Cruijff Arena.

Wat is de Nationale Sport Expo eigenlijk 

Dit is de ideale plek om kennis en contacten op te doen in de sportwereld, sport te beleven, waarbij kennisdeling en netwerken centraal staan. Dit is dus ook een ideale plek om badminton te promoten op de kidsmiddag die woensdag op het programma stond.

In de toekomst is het ook zeker aan te raden voor de leden van onze badmintonverenigingen, want wat was er een expertise aanwezig op beiden dagen. Je kon je sportkennis verrijken door het bijwonen van lezingen, clinics, workshops en inspiratiesessies van de beste topsporters, toptrainers en coaches van Nederland. Zo waren o.a. aanwezig: Frank de Boer, Marc Lammers, Greogory Sedoc, René Wormhout, Lennart Boven, Bert Bouwer, Henk Groener, Renald Majoor, Soufiane Touzani, Willem Visser, Koen Weijland, Floris Minnaert, Ewald van Kouwen en de beiden dagen was er een dagvoorzitter in de persoon van Tom van ’t Hek.

Kortom echt genieten voor de sportliefhebber en heel veel informatie gekregen over bijvoorbeeld: lezing de Moderne coach, fysieke training, move different, digitalisering, positief coachen, grensoverschrijdend gedrag, sportjournalistiek, coach met een droom, coaching in teamverband, AVG en sportpsychologie.

Badminton Nederland was actief op de woensdagmiddag en wel bij de kidsmiddag. Deze middag was speciaal voor de jeugdige sportliefhebbers in de leeftijd van 6 tot en met 14 jaar. Wat was dit een feest en natuurlijk wat voor een geweldige locatie! Veel Olympische Sporten waren hierbij aanwezig en verheugd kan ik zeggen dat Badminton heel goed werd ontvangen door alle jeugdige deelnemers. De insteek was voor deze doelgroep Sport Beleven. Met als startpunt het opkomen lopen vanuit de spelerstunnel van Ajax, daarna een geweldige clinic van Tiki Taka Touzani en als laatste sporten beleven op het veld, is dit zeker gelukt!

De jeugd kon alle sporten ongeveer 12 minuten uitproberen en de groepen werden met de klok mee rondgedraaid. Ruben Wijnands en ondergetekende verzorgden het badmintonnen. Beide trainers zijn werkzaam in het gebied Amsterdam en er kwamen dan ook regelmatig een aantal bekende gezichten van schooljeugd voorbij.

Voor ons en de jeugd was het een groot feest, blije gezichten, enthousiaste kids en woorden als: "Yes Badminton, dit is zo leuk", kwamen ook regelmatig voorbij. Kortom een mooie geslaagde middag en weer heel veel jeugd laten ervaren dat het beleven van Badminton een geweldige mooie ( voor velen nieuwe) ervaring is!

via Francien van der Aar

Foto's Badminton Nederland

Aadu4030
Erip4378
Kxut1949
Pehd5431
Vmib2840
Xuho0299

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×