Terug

Badminton Nederland bezoekt Badminton Europe’s Annual Delegates Meeting: op zoek naar structurele kennisuitwisseling

Michel Bezuijen – sinds begin februari van dit jaar de nieuwe bondsvoorzitter van Badminton Nederland – en Barbara Mura, algemeen manager, zijn op 13 en 14 april in Dubrovnik (Kroatië) aanwezig geweest bij Badminton Europe’s Annual Delegates Meeting.

Michel Bezuijen – sinds begin februari van dit jaar de nieuwe bondsvoorzitter van Badminton Nederland – en Barbara Mura, algemeen manager, zijn  op 13 en 14 april in Dubrovnik (Kroatië) aanwezig geweest bij Badminton Europe’s Annual Delegates Meeting.

Voor Michel Bezuijen was het de eerste keer dat hij aanschoof. 

“Ik heb met veel mensen kennisgemaakt, flink wat internationale bestuurders gesproken en daardoor een beter inzicht gekregen in wat er in de landen – en daardoor in Europa - speelt en hoe we daar vanuit Nederland, vanuit Badminton Nederland dus, wellicht een rol in kunnen spelen.”

Missionair bestuur

“Tevens ervoer ik dat alle internationale contacten die we hebben, blij waren met het feit, dat Badminton Nederland weer een volledig missionair bestuur heeft. Dat maakt het uiteindelijk voor iedereen makkelijker om over een aantal zaken te praten en dus de focus te hebben op de toekomst."

"Ik kon me goed oriënteren. Uiteraard was het voor mij ook een kwestie van veel informatie inwinnen. Een dergelijk congres biedt hoe dan ook de mogelijkheid om met vertegenwoordigers uit andere landen te praten en te zien wat wij – in Nederland – daar wellicht van kunnen leren. Grote badmintonlanden als Denemarken, Engeland en Duitsland kunnen voor ons een inspiratiebron zijn.”

Structurele kennisuitwisseling

Michel Bezuijen legt uit dat je altijd moet willen onderzoeken wat je in de komende jaren – als verschillende nationale badmintonbonden – voor elkaar zou kunnen betekenen. 

“Dat kan op allerlei vlakken. Van structurele kennisuitwisseling om de badmintonsport nog meer onder de aandacht te brengen bij het grote publiek tot aan wellicht het organiseren van gezamenlijke events. Ik ben in ieder geval met veel inspiratie uit Kroatië terug gekomen.”

Benoeming nieuwe bestuurders

Tijdens het 51e jaarcongres in Dubrovnik werden er vier nieuwe bestuurders benoemd. 

Mike Robinson uit Engeland is nu Financieel Directeur. Ook Renna Unt uit Estland werd benoemd tot algemeen bestuurslid. Robbert de Kock uit Zwitserland en Jean-Marc Serfaty uit Frankrijk werden herkozen. Hun vorige termijn was nl. afgelopen.

De eerste twee maanden

Als Michel Bezuijen wordt gevraagd hoe hij de eerste twee maanden bij Badminton Nederland heeft ervaren, dan is hij positief. 

“Ik heb sinds mijn benoeming door het hele land veel gesprekken gevoerd. Ik heb me een goed beeld kunnen vormen van wat er speelt. Tot mijn vreugde zie ik bij alle mensen  veel liefde voor de badmintonsport en hoe we het met z’n allen zouden kunnen organiseren. Veel meningen inderdaad. Maar juist daardoor razend interessant. Ik heb er flink wat energie door gekregen.”

Bestuur

“Ook binnen het bestuur hebben we elkaar intussen behoorlijk goed leren kennen waardoor we het nu kunnen gaan hebben over de aandachtspunten voor de komende jaren. Ja, dat betekent ook dat we keuzes moeten gaan maken. Zo is het dan ook weer. Ik ga er van uit dat we op de jaarvergadering in juni al iets van onze ideeën kunnen presenteren.”

 

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×