Terug

Badminton Nederland mikt met AirBadminton op nieuwe doelgroepen

Een nieuwe sport lanceren, die kans krijg je niet vaak. En niet zomaar een sport, maar een sport met Olympische ambitie. In mei 2019 introduceerde de BWF (Badminton World Federation) AirBadminton. Voor Badminton Nederland een uniek moment om deze nieuwe sport in Nederland te introduceren en daarmee een nieuwe doelgroep aan zich te binden. Op 11 mei 2020 was het zover, de landelijke lancering van AirBadminton!

AirBadminton

Eerst even kort over de sport AirBadminton. Want wat is hier nu zo speciaal aan? Dat begint bij de shuttle, de zogenaamde AirShuttle die speciaal ontworpen is om buiten te gebruiken. Daarbij kent AirBadminton eigen spelregels en een apart veld, met een zogenaamde dead zone. Hier mag de AirShuttle niet in landen.

Airbadminton is een snelle sport waarbij je niet alleen te maken hebt met een AirShuttle die sneller is dan een veren- of nylonshuttle maar je hebt ook te maken met de elementen buiten waarbij wind, zon en ondergrond in je voor- of nadeel kunnen werken. Het zorgt er in ieder geval voor dat geen AirBadmintonwedstrijd het zelfde is!

De uitdaging

Met AirBadminton wil Badminton Nederland de kans grijpen om een jongere doelgroep te enthousiasmeren en deze sport breed in de markt toegankelijk te maken. Daarin wil Badminton Nederland niet alleen in het verenigingsnetwerk een actieve rol spelen, maar juist ook daarbuiten om een nieuwe doelgroep te vinden en aan te spreken die kennis maakt met deze geheel nieuwe sport. Om AirBadminton bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen maakt Badminton Nederland veel gebruik van social media. Ook de NOS heeft er een leuke reportage over gemaakt en zo hebben veel mensen kennis kunnen maken met AirBadminton.

De introductie van de nieuwe sport was ook direct de introductie van de nieuwe AirShuttle. Op deze nieuwe AirShuttle is heel enthousiast gereageerd. Er blijkt een hele grote behoefte aan een shuttle waarmee lekker buiten ge-AirBadmintond kan worden. Inmiddels hebben wij veel (Air)Badmintonners kunnen voorzien van een koker van deze nieuwe AirShuttle. De geleverde AirShuttles blijken helaas niet in alle gevallen te voldoen aan de kwaliteitseisen die wij stellen aan een dergelijk product. Wij zijn momenteel dan ook in gesprek met de BWF en de leverancier van deze shuttle over hoe het kan dat een deel van de AirShuttles zo snel kapot gaan. Wij hopen hier op zeer korte termijn een antwoord op te krijgen.

Airbadminton.nl

Meer informatie over AirBadminton kun je vinden op ons nieuwe platform www.airbadminton.nl. Heb je vragen over AirBadminton laat het ons weten via info@airbadminton.nl.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×