Terug

Badminton Nederland volgt internationaal standpunt inzake oorlog in Oekraïne

Met ongeloof en afschuw hebben wij de afgelopen anderhalve week de berichtgeving rond de Russische invasie in Oekraïne gevolgd. Badminton Nederland veroordeelt de agressie van Rusland tegen Oekraïne. Onze gedachten gaan uit naar alle inwoners van Oekraïne en speciaal naar de badminton community in het land. We hopen dat er zo snel mogelijk een einde komt aan deze oorlog.

Uitsluiting bij internationale wedstrijden
Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) riep eerder deze week internationale sportorganisaties op om Russische en Belarussische deelnemers vanaf heden uit te sluiten van deelname aan internationale sportwedstrijden. Deze oproep volgt op eerdere besluiten en adviezen van het IOC om geen internationale wedstrijden meer in Rusland of Belarus te organiseren. De Badminton World Federation (BWF) heeft inmiddels gehoor geven aan de oproep aan het IOC en dit wordt ook door NOC*NSF onderstreept.

Badminton Nederland volgt dit standpunt aangaande internationale evenementen en sluit zich hierbij aan. De door ons georganiseerde competities en toernooien (ook bij verenigingen) vallen onder nationale evenementen en daarin zullen we geen individuele spelers uit Rusland en Belarus weren.

De ADIDAS Dutch International dat gepland is in april valt onder de vlag van Badminton Europe (BE). Het is vooralsnog onduidelijk welke maatregelen BE zal nemen voor dit toernooi.

BWF

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×