Terug

BC DKC wint opnieuw de beker na spannende finale

In Sportcentrum Mariahoeve in Den Haag heeft BC DKC net als vorig jaar de VANDEKOLK Hypotheken Cup, de nationale beker gewonnen.

In een spannende finale werd landskampioen BC Duinwijck uit Haarlem (in de Finale Eredivisie nog te sterk voor DKC) met 3-2 verslagen.

Na het vrouwen- en mannendubbel stond er in de finale een stand van 1-1 op het scorebord. Het Duinwijck-koppel Jorrit de Ruiter/ Ties van der Lecq was in twee games met 21/16, 21/12 te sterk voor Thomas Wijers en Gijs Duijs van DKC. Marlies Baan en Alyssa Tirtosentono trokken de stand daarna gelijk, door in drie games met 19/21, 21/9, 21/14 te winnen van het duo Raquel Humphris/ Milou Lugters van Duinwijck.

Michiel Kruijt zette de ploeg uit Den Haag daarna op een 2-1 voorsprong door zijn partij in het mannenenkelspel tegen Brian Wassink eenvoudig met 21/13 en 21/7 te winnen. Nu wist Duinwijck weer langzij te komen door de overtuigende winst van Debora Jille op Marlies Baan (DKC) met 21/12, 21/10.

Het winnende punt in finale werd uiteindelijk gemaakt in het gemengddubbel. Michiel Kruijt en Alyssa Tirtosentono wisten daarin met 21/16, 21/16 te winnen van het koppel Ties van der Lecq/ Debora Jille en bezorgden DKC voor het tweede jaar op rij de beker.

In de halve finales werd Le Credit Sportif VELO met 3-1 verslagen door DKC en versloeg landskampioen Duinwijck ook met 3-1 Roosterse BC.

Kijk voor alle uitslagen op: http://badmintonnederland.toernooi.nl/sport/matches.aspx…

Foto's René Lagerwaard

Rl Finaledag Vdkolk Cup 2019 0901
Rl Finaledag Vdkolk Cup 2019 0858

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×