Terug

BC ’t Pluumke ‘67 kijkt uit naar Recreatief Badmintontoernooi 2020

Na het negende lustrum in 2019 belooft ook de 46ste achtereenvolgende editie van het Recreatief Badmintontoernooi een mooie editie te worden.

Maandag 16 en woensdag 18 maart organiseert de Winterswijkse club het Recreatief Badmintontoernooi 2020. En de organisatie heeft iets nieuws in petto. Met dit jaar een nieuwe klasse: de Campingklasse.

Een voorjaar zonder Recreatief Badmintontoernooi. Het is eigenlijk ondenkbaar voor de vele teams die ieder jaar in diverse klassen met elkaar strijden om de hoogste eer. Het toernooi heeft zich de afgelopen decennia bewezen als sportief en gezellig evenement. De organisatoren zorgen ook op 16 en 18 maart 2020 weer voor een mooi programma en spannende wedstrijden. Waarbij de deelnemers naast hun sportieve inzet zorgen voor een goede sfeer op en naast het veld.

‘’Toernooi bij uitstek geschikt voor ieder niveau en alle leeftijden’’

Erwin Ruesink en Mark ten Pas zijn de trotse organisatoren van het toernooi. Zij zien de kracht van het toernooi in de brede doelgroep. ‘’De badmintonsport staat erom bekend dat het beoefend wordt door sporters van alle leeftijden. Of ze nu ruime ervaring hebben of nog nooit op het veld hebben gestaan. Onze sport is uitermate geschikt voor een brede doelgroep. Dat zien terug in ons ledenbestand van onze club, maar ook bij de deelnemers van het Recreatief Badmintontoernooi’’, zo licht Erwin Ruesink toe. De samenstellingen van de teams tonen de brede doelgroep. ‘’We verwelkomen ieder jaar een groep vaste deelnemers, maar zien ook ieder jaar nieuwe bedrijven, vriendengroepen, families en anders koppels’’.

‘’Een nieuwe klasse met een knipoog’’

De organisatie blijft ook na tientallen edities open staan voor nieuwe ontwikkelingen. Mark ten Pas: ‘’Dit jaar voegen we een extra klasse toe aan het toernooi: de Campingklasse. In deze klasse bieden we een plaats voor alle nieuwkomers voor wie een badmintontoernooi een geheel nieuwe ervaring is. We kennen al jaren een poule-indeling met onderscheid in herendubbel, damesdubbel of gemengd dubbel. Dat laten we los in de nieuwe, aanvullende Campingklasse.’’ Ten Pas denkt hiermee in te spelen op de behoefte van deelnemers die op een leuke manier kennis willen maken met de sport. ‘’Het spelen van badminton op de camping roept bij veel mensen positieve herinneringen op. Daarom een ludieke naam voor deze nieuwe klasse. En het refereert aan plezier en ontspanning. En dat is uiteindelijk altijd het belangrijkste bij sporten’’, zo sluit hij af.

Opgeven mogelijk tot en met 29 februari

Erwin Ruesink geeft nog graag mee dat de organisatie de afgelopen jaren een groot bestand heeft opgebouwd van (oud)deelnemers, maar dat dit niet altijd betekent dat de uitnodigingen aan komen bij de juiste contactpersonen. ‘’De uitnodiging komt nog wel eens terecht in de spam of bij oud-contactpersonen. Daarom roep ik hierbij graag geïnteresseerden op zich te melden en op te geven. Het belooft namelijk weer een mooie editie te worden. Wij kijken er naar uit!’’. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven tot en met eind februari. Opgeven kan door een e-mail te sturen naar toernooi@tpluumke67.nl. Op de website www.tpluumke67.nl is meer informatie te vinden over het Recreatief Badmintontoernooi 2020.

Foto en verslag via BC t'Pluumke '67

Op de foto de organisatoren Erwin Ruesink (links) en Mark ten Pas in de Sport- en turnhal waar het toernooi plaatsvindt.

Organisatoren Erwin Ruesink Links En Mark Ten Pas In De Sport En Turnhal Waar Het Toernooi Plaatsvindt

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×