Terug

BECA 2000 kijkt tevreden terug op Junior Master

Op 6 en 7 mei organiseerde de Arnhemse badmintonvereniging BECA 2000 hun Junior Master toernooi. De laatste uit het Circuit voor de finaledag van 20 mei.

(Verslag BECA 2000)

De toernooicommissie had er veel zin in. De laatste editie was in 2019, de animo was in 2022 te laag om het door te laten gaan. Maar dit jaar hadden ze over belangstelling niet te klagen. Maar liefst 124 spelers hadden zich ingeschreven, waaronder 37 Belgen. Daarnaast waren er spelers uit Duitsland en hadden enkelen zich ingeschreven onder hun land van herkomst, India en Indonesië.

In een vernieuwd sportcomplex Valkenhuizen, met prima faciliteiten voor het digitaal presenteren van wedstrijden en uitslagen, werd er op zaterdag op 14 banen fanatiek gestreden om een plekje voor de halve finales en finales op zondag. Die dag werd er op 5 banen gespeeld, onder het toeziend oog van scheidsrechters van Badminton Nederland. Traditiegetrouw vond na iedere finaleronde (enkelspel, gemengddubbel en dubbelspel) de prijsuitreiking plaats, omlijst met muziek. De prijzen werden uitgereikt door Finn Achthoven, lid van de nationale selectie.

De toernooicommissie kon zondagavond tevreden terugkijken, het toernooi was geslaagd. Dankzij de inspanningen van alle Junior Master organisatoren (alle JM toernooien zijn dit jaar door gegaan) en Badminton Nederland is het Junior Master Circuit weer goed op de kaart gezet. Een mooie basis voor een nog grotere deelname bij alle JM toernooien volgend seizoen.

De finalisten van de Junior Master onderdelen (tenzij anders vermeld uit Nederland):

Jongensenkel O11: 1e Himank V, 2e Anish Chitre
Meisjesenkel O11: 1e Dakshita Goyat, 2e Dhwani Panikkar (India)

Jongensenkel O13: 1e Jason de Graaf, 2e Ferre Claes (België)
Meisjesenkel O13: 1e Gaelle de Cuyper (België), 2e Mette Kool

Jongensenkel O15: 1e Seppe Daemers (België), 2e Flint Croes (België)
Meisjesenkel O15: 1e Merel Patteet (België), 2e Sara Staats

Jongensenkel O17: 1e Dion Hoegen, 2e Vihaan Shah
Meisjesenkel O17: 1e Johanna Wendt (Duitsland), 2e Mahi Goyat


Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×