Terug

Buitenlandse hegemonie op Carlton International Youth Tournament 2018

Vrijdag 28 en zaterdag 29 december 2018 vond het 42e Carlton International Youth Tournament van BC Victoria plaats in Hoensbroek. Dit jaar voor het eerst in slechts vier leeftijdscategorieën.

De oudste klasse, U19, werd op het laatste moment geannuleerd, vanwege te weinig inschrijvingen. Waar een aantal jaren geleden de U11 klasse kampte met een tekort aan deelnemers, blijft deze categorie groeien in aantal deelnemers. De oudste jeugd lijkt sneller te kiezen voor de seniorentoernooien, waardoor het toernooi in slechts 4 klasses doorgang vond. Om en nabij de 470 spelers streden voor de hoogste treden van het podium. Meest opvallende in het deelnemersveld was de uitbreiding van de kleine groep Russische spelers en de deelname van enkele Thaise spelers. Landen als Duitsland, België, Frankrijk, Schotland en Zwitserland blijven de weg naar Hoensbroek vinden. De Nederlandse selectie nam ook met een delegatie deel, evenals een kleine groep uit Griekenland en Tsjechië. De eerste toernooidag kende een soepel verloop; alle partijen werden op schema afgespeeld en veel geplaatste spelers knokten zich een weg naar de halve finales. Op de finaledag werden, in de thuishaven van BC Victoria, vanaf 10.00 uur de halve finales in alle leeftijdsklassen en alle leeftijdscategorieën gespeeld. Omstreeks 14.00 uur startten de finales; opvallend hierbij was de overmacht van de Russische en Thaise dames in de diverse leeftijdscategorieën en de geringe aantal eerste plaatsen voor de Nederlandse jeugd.

Aansluitend werd afgesloten met de prijsuitreiking, ondersteund door de wethouder Sport van de gemeente Heerlen. Een samenvatting van de finaledag per categorie.

U11

In de jongste klasse won de ongeplaatste Jack Kenji Moore uit Groot-Brittannië de jongenssingle van de ongeplaatste Leon Kaschura uit Duitsland, na een eenvoudige overwinning op de eerst geplaatste Thaise jongen in de halve finale. De meisjessingle werd gewonnen door de Russische Sofia Sypko, die geen enkele tegenstander meer dan 12 punten per set gunde. In de finale versloeg zij Lorraine Rusli uit Duitsland. Samen met haar Russische mixpartner won ze ook met het grootste gemak het gemengddubbel, door het Engels/Britse koppel Bhatia/Clarke in twee sets te verslaan. In de jongensdubbel was het koppel Aissi/Luong uit Frankrijk oppermachtig. Zij verloren geen set en in de finale werd gewonnen van Lewis/Moore uit Engeland/Groot- Brittannië. De meisjesdubbel was een prooi voor het Duitse koppel Bonnemann/Rusli. In de eerste ronde wonnen zij na drie lange games van het tweedegeplaatste koppel. In de finale viel wederom de beslissing in de 3e set, tegen het ongeplaatste Franse koppel Hulin/Laurent.

U13

In de U13 klasse was het de Thaise Sabrina Sophita Wedler die met twee titels aan de haal ging en indruk maakte met haar prachtige spel. In de meisjessingle had zij weinig tegenstand en won zij in de finale van de Schotse Brooke Stalker. Samen met Amber Boonen won Wedler ook de meisjesdubbel door eenvoudig het koppel Stalker/Will (Schotland/Nederland) te verslaan in de finale. De jongenssingle was een prooi voor de Fransman Arnaud Huberty. Hij kreeg de titel in zijn schoot geworpen, nadat Rafe Kenji Braach (Duitsland) geblesseerd moest opgeven. Opvallend is dat Braach vorig jaar nog de jongenssingle in de U11 klasse won.   De jongensdubbel werd gewonnen door het ongeplaatste Engelse koppel Chong/Horseman; zij wonnen van een ander ongeplaatst koppel; Chardain/Serre uit Frankrijk.

Het koppel Delabrosse/Desmots Chacuns uit Frankrijk was de beste in de gemengddubbel. Na winst in de halve finale op het eerstgeplaatste koppel, wachtte in de finale het ongeplaatste koppel Braach/Stern uit Duitsland.

U15

De u15 categorie is standaard de categorie met de meeste inschrijvingen; zo ook dit jaar. Dat betekent veel partijen, vaak veel wedstrijden achter elkaar en veel spelers die aan elkaar gewaagd zijn. Alle onderdelen in deze leeftijdscategorie werden gewonnen door de eerstgeplaatsten. Noah Haase maakte zijn plaatsing waar en won de jongenssingle; na een grandioze comeback in de halve finale, was de finale een prooi voor hem in twee sets tegen de ongeplaatste Vidun Wedagedera uit Groot- Brittannië. Chloë Li won de meisjessingle in twee sets van de Engelse Meghan Brierley, waarmee ook zij haar plaatsing waarmaakte. Samen met Haase won ze ook het gemengddubbel in deze klasse, door zonder setverlies in het gehele toernooi te winnen van het Duitse koppel Stupplich/Meyjikovskiy. Beide dubbelspelen werden gewonnen door Engelse koppels. De meisjesdubbel was een prooi voor eerstgeplaatsten Brierley/Watsen; zij wonnen van het Franse koppel Feruzi/Burel. De jongensdubbel werd gewonnen door Scott/Mcmillan, die na een fantastische driesetter Delorge/Marin uit Frankrijk versloegen.

U17 

In de oudste leeftijdscategorie won de Russische Mariia Golubeva Aleksandrovna de meisjessingle en samen met de Zwitserse Lucie Amiguet de meisjesdubbel. In de finale van de meisjesenkel won zij overtuigend van Jaimy Laurens uit Nederland. In de meisjesdubbel werd eveneens van Laurens gewonnen, die samen met de Belgische Lammertyn zonder moeite de finale had behaald. De jongenssingle werd gewonnen door Simon Baron-Vezilier, welke won van de ongeplaatste Robin Mesman uit Nederland, die zich opmerkelijk eenvoudig via de poulefase langs de eerstgeplaatste Belg Yaro van Delsen had geknokt. De Fransman Milo Dubois won zowel de jongensdubbel als de gemengddubbel. De jongensdubbel won hij samen met Alex Lanier van hun landgenoten Baron-Vezilier/ Lovang, na in de halve finale de topfavorieren te hebben uitgeschakeld. De gemengddubbel won hij samen met Camille Gaugain van het eerstgeplaatste, eveneens Franse koppel Lovang/Margueritte.

via BC Victoria

Noah Haase Chloë Li 1E Prijs Xd U15 1
Golubeva Mariia Aleksandrovna Ws U17 1 1
Bc Victoria 560 360

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×