Terug

Caljouw en Mahulette prolongeren titel op FZ Forza NK 2018

Mark Caljouw en Gayle Mahulette hebben hun nationale titel in respectievelijk het mannen- en vrouwenenkel op de FZ Forza Nederlandse Kampioenschappen 2018 geprolongeerd. Caljouw was in de finale de betere van Nick Fransman, terwijl Mahulette won van Soraya de Visch Eijbergen.

Caljouw, de nummer 36 van de wereld, begon sterk aan de kopie van de finale van 2017 en won de eerste game met 21-13. In de tweede game knokte Fransman zich echter terug en wist deze game met 21-14 naar zich toe te trekken. In een zinderende slotgame, met matchpoints voor beide spelers, trok Caljouw uiteindelijk met 23-21 aan het langste eind.

Mahulette stond voor het vijfde jaar op rij in de finale en kon voor de derde keer de nationale titel veroveren in Topsportcentrum Almere. De eerste game was met 21-15 een prooi voor Mahulette, maar de tweede game ging met dezelfde cijfers naar tweevoudig kampioene De Visch Eijbergen. In de beslissende derde game schakelde Mahulette een tandje bij en greep met 21-15 de titel.

Dubbels voor Seinen en Tabeling

Net als vorig jaar mochten Cheryl Seinen en Robin Tabeling twee nationale titels in ontvangst nemen. In het gemengddubbel was het als eerste geplaatste duo in drie games te sterk voor Jacco Arends en Selana Piek.

Seinen won samen met Piek de eerste prijs in het vrouwendubbel. In de finale werd het koppel Samantha Cuntapay/Iris Tabeling met 21-16 en 21-10 verslagen. Tabeling prolongeerde aan de zijde van Jelle Maas de titel in het mannendubbel door met 21-14 en 21-13 te winnen van Jim Middelburg en Alex Vlaar.

NK

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×