Terug

Caljouw op koers voor derde titel bij FZ Forza NK Badminton

Mark Caljouw ligt op koers om zijn derde nationale titel oprij te veroveren in het mannenenkel bij de FZ Forza Nederlandse Kampioenschappen 2019 in Topsportcentrum Almere.

De speler van BC DKC moest er echter wel diep voor gaan tegen Joran Kweekel van TFS Barendrecht. Caljouw won de eerste game met 21-13, maar in de tweede game was de winst met 23-21 voor de als vierde geplaatste Kweekel. In de slotgame schakelde Caljouw een tandje bij en wist met 21-16 te winnen. In de finale treft hij Almeerder Aram Mahmoud. De nummer drie van de plaatsingslijst was met 21-8 en 21-17 de betere van Michiel Kruijt (BC DKC).

Vrouwenenkel

De finale in het vrouwenenkel gaat zoals verwacht tussen Soraya de Visch Eijbergen (1) en Gayle Mahulette (2). De Visch Eijbergen liet er geen gras over groeien in haar halve finale en versloeg Wendy Hoeve van Roosterse BC met 21-4 en 21-7. Drievoudig nationaal kampioene Mahulette won na een spannende eerste game (21-18) eenvoudig de tweede game met 21-9 van de Almeerse Amy Tan. Ook Mahulette kan haar derde nationale titel oprij veroveren.

Dubbels

Het als eerste geplaatste gemengddubbel Selena Piek/Robin Tabeling wist in de halve finales overtuigend met 21-9 en 21-13 te winnen van het VELO-duo Myke Halkema/Jim Middelburg (4). In de finale spelen zij nu tegen Ruben Jille en Imke van der Aar. Het als tweede geplaatste koppel won met 25-23 en 21-15 van Iris Tabeling en Alex Vlaar (3).

Titelverdedigsters Selena Piek en Cheryl Seinen klopten in de halve eindstrijd van het vrouwendubbel de tandem Samantha Cuntapay/Iris Tabeling met 21-14 en 21-15. Het koppel Debora Jille/Alyssa Tirtosentono (2) zijn de tegenstandsters in de finale. Het jonge koppel wist met 21-15 en 21-14 te winnen van Myke Halkema/Dorien Lups (3).

Het favoriete koppel Jelle Maas/Robin Tabeling (1) plaatste zich overtuigend voor de finale van het mannendubbel door in twee games af te rekenen met Wessel van der Aar enTies van der Lecq (4). In de finale stuiten de titelhouders op Jacco Arends en Ruben Jill, het als tweede geplaatste duo versloeg Jim Middelburg/ Alex Vlaar (3) met 23-21 en 21-5.