Terug

Competitie spelen weer toegestaan

Tijdens de persconferentie op dinsdagavond 25 januari kwam het kabinet met goed nieuws voor badmintonnend Nederland. Vanaf woensdag 26 januari mag er weer competitie worden gespeeld. Dit is mooi!

Aan de versoepelingen voor de sportsector is wel een aantal voorwaarden gesteld. Iedereen van 18 jaar en ouder dient een geldig coronatoegangsbewijs te tonen en de anderhalve meter moet bij het verlaten van de baan worden gewaarborgd. Daarnaast mag de horeca op sportaccommodaties slechts tot 22.00 uur open zijn en het publiek moet voor die tijd de sporthal verlaten. De nieuwe maatregelen gaan woensdag in en duren zes weken. Over drie weken is er weer een nieuw meetmoment.

Eerste Divisie
In de Eerste Divisie kan er vanaf dit weekend weer worden gespeeld. Er zal worden gestart met speelronde 16, die ook oorspronkelijk voor deze week op het programma stond. Vervolgens wordt de Eerste Divisie uitgespeeld volgens dit schema.

Tweede Divisie en lager, DDW- en jeugdcompetities
Volgens het vorige week gecommuniceerde scenario voor de Tweede Divisie en lager, de doordeweekse competitie (DDW) en de jeugdcompetities geldt dat de competities vanaf de week van maandag 31 januari worden hervat met het inhalen van wedstrijden van speelronde 8 en/of 9.

De geplande wedstrijden voor speelronde 12 worden in principe verplaatst naar de week van maandag 14 maart. Echter als beide teams akkoord zijn, mag de wedstrijd van speelronde 12 ook deze week al gespeeld worden, omdat veel verenigingen de zaal al hebben gehuurd voor deze dag. Om dit te verifiëren is de ccp’er van de thuisspelende vereniging verplicht om een e-mail te sturen naar de ccp’er van de bezoekende vereniging.

Bekijk hier het aangepaste speelschema.

Nieuwe data wedstrijden
De wedstrijden die niet gespeeld zijn in de afgelopen periode en die gespeeld gaan worden in een nieuwe week worden door Badminton Nederland verplaatst naar de nieuwe week. De wedstrijden zullen op dezelfde dag en zelfde tijd worden gepland.

Evenementen
Vanaf aanstaande woensdag zijn ook alle sportevenementen weer toegestaan. Hierbij is ook weer publiek welkom met een maximum van 1250 bezoekers. De FZ Forza NK 2022 kan dus gespeeld worden met publiek. Tevens kunnen ook het Nationaal Jeugdtoernooi en het toernooi van ABC’14 als side events van de nationale titelstrijd doorgaan.

Toernooien
Het herstarten van de competities heeft consequenties voor een aantal toernooien, omdat spelers in de competitie in actie komen en niet op toernooien kunnen spelen. We treden in contact met de desbetreffende verengingen om samen te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Dubbelcompetitie
Met het besluit om het spelen competitie weer toe te staan kunnen we ook starten met de Dubbelcompetitie. Hierover volgt nog nadere info.

Op basis van de persconferentie zullen we ook ons Badmintonprotocol aanpassen.

Kijk op onze overzichtspagina Badminton & Corona voor alle actuele info.

Voor meer informatie en vragen over de competitie kun je contact opnemen met Joan Peeters via jpeeters@badminton.nl of tel: 06-28570321.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×