Terug

Corona update week 11

Aankomende dinsdagavond 23 maart is er weer een persconferentie van het demissionaire kabinet. We hopen dat er dan meer perspectief wordt geboden voor de binnensport. Middels de wekelijkse corona update houden we jullie op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Brief
Afgelopen maandag hebben we samen met 30 andere binnensportbonden en belangenorganisaties een brief gestuurd naar minister-president Rutte, minister De Jonge, minister Van Ark en de Tweede Kamer om meer perspectief te vragen voor de zes miljoen sporters die zij vertegenwoordigen.

Lees hier meer over de inhoud van de brief.

Buitentraining
Om verenigingen een handvat te geven voor het organiseren van buitentrainingen hebben we een voorbeeldtraining/bootcamp uitgewerkt. Let op dit geldt voor spelers tot 27 jaar.

Kijk voor de meest actuele info voor de regels die gelden bij buitentrainingen in ons Badmintonprotocol.

Financiële regelingen
De overheid heeft verschillende regelingen in het leven geroepen om de schade veroorzaakt door corona (deels) te compenseren. Op de website van NOC*NSF staat een overzicht van alle financiële regelingen en de status hiervan. Zo kun je kijken of jouw vereniging in aanmerking komt voor een van de steunregelingen.

Speciaal voor sportaccommodaties is er de TVS-regeling. Deze regeling is bedoeld om de huur van een sportaccommodatie kwijt te schelden als deze accommodatie vanwege de coronamaatregelen niet door amateursportorganisaties gebruikt kon worden in het vierde kwartaal van 2020. Als de vergoeding aan de accommodatie wordt toegekend hoeven jullie geen of minder huur te betalen over deze periode.

Regiovergaderingen
Gisteren hebben we de data voor de digitale regiovergaderingen gepubliceerd. Tijdens deze regiovergaderingen kijken we samen naar het opnieuw opstarten van de badmintonsport en de kansen voor volgend seizoen. Klik hier voor de data en om jouw vereniging aan te melden.

Heb je een specifieke vraag of een specifiek probleem? Neem dan gerust contact op met Manager Verenigingsondersteuning Koen Berends.

Kijk voor een overzicht van alle informatie en eerdere updates op onze landingspagina Badminton & Corona.

#BadmintonDoenWeSamen

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×