Terug

Corona update week 13

De huidige coronamaatregelen duren tot en met dinsdag 20 april. Op dinsdag 13 april is er weer een persconferentie vanuit de Rijksoverheid. Tot die tijd houden we je middels de wekelijkse corona update op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Buiten
Om verenigingen een handvat te geven voor het organiseren van buitentrainingen hebben we een voorbeeldtraining/bootcamp uitgewerkt. Let op dit geldt voor spelers tot 27 jaar. Daarnaast kwamen we vorige maand met 5 tips om in beweging te komen.

Kijk voor de meest actuele info voor de regels die gelden bij buitentrainingen in ons Badmintonprotocol.

Verbinding
Ondanks dat we nog niet de zaal in mogen is het belangrijk om als verenigingen in verbinding te blijven met jouw leden. Naast het organiseren van buitentrainingen kun je hierbij denken aan het gebruik verschillende communicatiemiddelen zoals social media, nieuwsbrief, WhatsApp-groepen en online bijeenkomsten. Je hoeft het uiteraard niet allemaal zelf te bedenken. Betrek hierbij ook leden en vrijwilligers om zelf met initiatieven te komen.

Eerder kwam we met 10 tips om connected te blijven.

Financiële regelingen
De overheid heeft verschillende regelingen in het leven geroepen om de schade veroorzaakt door corona (deels) te compenseren. Op de website van NOC*NSF staat een overzicht van alle financiële regelingen en de status hiervan. Zo kun je kijken of jouw vereniging in aanmerking komt voor een van de steunregelingen.

Tot en met maandag 5 april kunnen verenigingen een nieuwe aanvraag doen voor de TASO-regeling. De TASO-regeling is bedoeld voor amateursportorganisaties die ten minste 10% omzetverlies hebben gehad in het vierde kwartaal van 2020 en financiële schade hebben geleden van ten minste € 1.500. Dit betreft ook de bondsafdrachten. Lees hier meer informatie over deze regeling.

Regiovergaderingen
Twee weken geleden hebben we de data voor de digitale regiovergaderingen gepubliceerd. Tijdens deze regiovergaderingen kijken we samen naar het opnieuw opstarten van de badmintonsport en de kansen voor volgend seizoen. Klik hier voor de data en om jouw vereniging aan te melden.

Heb je een specifieke vraag of een specifiek probleem? Neem dan gerust contact op met Manager Verenigingsondersteuning Koen Berends.

Kijk voor een overzicht van alle informatie en eerdere updates op onze landingspagina Badminton & Corona.

#BadmintonDoenWeSamen

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×