Terug

Corona update week 16

Volgens het stappenplan van het demissionaire kabinet volgt er in mei de eerste versoepeling voor de binnensport. Tot die tijd houden we je middels de wekelijkse corona update op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Buiten
Om verenigingen een handvat te geven voor het organiseren van buitentrainingen hebben we een voorbeeldtraining/bootcamp uitgewerkt. Let op dit geldt voor spelers tot 27 jaar.

Kijk voor de meest actuele info voor de regels die gelden bij buitentrainingen in ons Badmintonprotocol.

Financiële regelingen
De overheid heeft verschillende regelingen in het leven geroepen om de schade veroorzaakt door corona (deels) te compenseren. Op de website van NOC*NSF staat een overzicht van alle financiële regelingen en de status hiervan. Zo kun je kijken of jouw vereniging in aanmerking komt voor een van de steunregelingen.

Competitie
De inschrijving voor de bondscompetitie 2021/2022 is inmiddels gesloten. Op dit moment staat de teller qua aantal ingeschreven teams op 95% ten opzichte van vorig jaar. Het is belangrijk om bij de gemeente alvast zaalhuur aan te vragen voor volgend seizoen.

We weten ook dat een aantal verenigingen te maken heeft het met feit dat de sporthal in gebruik is voor het vaccinatieprogramma. Deze problemen zijn gesignaleerd bij NOC*NSF die in gesprek gaat met het ministerie van VWS.

Regiovergaderingen
Inmiddels zijn er 6 van de 7 digitale regiovergaderingen gehouden. Tijdens deze regiovergaderingen kijken we samen naar het opnieuw opstarten van de badmintonsport en de kansen voor volgend seizoen. Op maandag 10 mei vindt de laatste regiovergadering plaats in Noord-Holland. Klik hier om jouw vereniging hiervoor aan te melden.

Heb je een specifieke vraag of een specifiek probleem? Neem dan gerust contact op met Manager Verenigingsondersteuning Koen Berends.

Kijk voor een overzicht van alle informatie en eerdere updates op onze landingspagina Badminton & Corona.

#BadmintonDoenWeSamen

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×