Terug

Corona update week 19

Afgelopen dinsdagavond 11 mei jl. werd tijdens de persconferentie van het demissionaire kabinet duidelijk dat de binnensporten per woensdag 19 mei weer van start mogen, mits de dalende coronacijfers dit toestaan. Aankomende maandag 17 mei volgt er een definitieve go/no go voor deze stap in het stappenplan. Tot die tijd houden we je middels de wekelijkse corona update op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Naar binnen
Mochten de seinen aanstaande maandag definitief op groen worden gezet, dan kunnen we eindelijk vanaf woensdag 19 mei weer badmintonnen in de sporthal. Er zitten hier wel een aantal voorwaarden aan. Zo mogen er maar maximaal 30 personen in de sporthal aanwezig zijn, is er een registratieverplichting en mogen sporters vanaf 18 jaar maar met z’n tweeën sporten met in achtneming van de 1,5 metermaatregel.

We hebben op basis van de nieuwe regels ons Badmintonprotocol aangepast.

Kijk hier voor het Sportprotocol van NOC*NSF.

Financiële regelingen
De overheid heeft verschillende regelingen in het leven geroepen om de schade veroorzaakt door corona (deels) te compenseren. Op de website van NOC*NSF staat een overzicht van alle financiële regelingen en de status hiervan. Zo kun je kijken of jouw vereniging in aanmerking komt voor een van de steunregelingen.

Competitie
Volgende week wordt de conceptindeling van de Bondscompetitie 2021-2022 bekend.

We weten dat een aantal verenigingen te maken heeft het met feit dat de sporthal in gebruik is voor het vaccinatieprogramma. Deze problemen zijn gesignaleerd bij NOC*NSF die in gesprek gaat met het ministerie van VWS.

Regiovergaderingen
In de zeven regio’s zijn er regiovergaderingen geweest. De algemene terugblik en de beste ledenwervingstips, kun je hier vinden.

Heb je een specifieke vraag of een specifiek probleem? Neem dan gerust contact op met Manager Verenigingsondersteuning Koen Berends.

Kijk voor een overzicht van alle informatie en eerdere updates op onze landingspagina Badminton & Corona.

#BadmintonDoenWeSamen

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×