Terug

Corona update week 20

Eindelijk! Sinds afgelopen woensdag staan we weer met een racket en shuttle in onze handen op de baan. Wat een fijn gevoel! Middels de wekelijkse corona update blijven we je op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Badmintonprotocol
Alle voorwaarden die gelden voor het ‘coronaproof’ badmintonnen kun je vinden in ons Badmintonprotocol en in het generieke Sportprotocol van NOC*NSF. Zo mogen er maar maximaal 30 personen in de sporthal aanwezig zijn, is er een registratieverplichting en mogen sporters vanaf 18 jaar maximaal met z’n tweeën sporten met in achtneming van de 1,5 metermaatregel.

Momenteel is het spelen van een dubbel voor volwassenen nog niet toegestaan. We hopen dat dit bij de volgende stap in de versoepelingen wel mogelijk is.

Financiële regelingen
Afgelopen vrijdag is de regeling voor de TASO en de TVS voor Q1 gepubliceerd. Via de TASO (tegemoetkoming amateursportorganisaties Covid-19) kunnen sportverenigingen compensatie aanvragen voor de geleden schade door de coronamaatregelen. De TVS (tegemoetkoming verhuurders sportaccommodaties Covid-19) is bedoeld om de verhuurders te compenseren die de huur voor amateursportorganisaties hebben kwijtgescholden.

Sinds afgelopen maandag kunnen er aanvragen worden ingediend via de website van DUS-I. Op een aantal punten zijn de beide regelingen verruimd ten aanzien van het vorige kwartaal. Kijk hier voor een verdere toelichting op de TASO en TVS (Q1).

Op de website van NOC*NSF staat een overzicht van alle financiële regelingen en de status hiervan. Zo kun je kijken of jouw vereniging in aanmerking komt voor een van de steunregelingen.

Competitie
Deze week is de definitieve indeling van de Bondscompetitie en Mannencompetitie 2021-2022 verstuurd.

We weten dat een aantal verenigingen te maken heeft het met feit dat de sporthal in gebruik is voor het vaccinatieprogramma. Deze problemen zijn gesignaleerd bij NOC*NSF die in gesprek gaat met het ministerie van VWS.

Heb je een specifieke vraag of een specifiek probleem? Neem dan gerust contact op met Manager Verenigingsondersteuning Koen Berends.

Kijk voor een overzicht van alle informatie en eerdere updates op onze landingspagina Badminton & Corona.

#BadmintonDoenWeSamen

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×