Terug

Corona update week 6

Met de verlenging van de lockdown tot 2 maart zit binnen badmintonnen er voorlopig niet in, maar we houden jullie op de hoogte van alle ontwikkelingen middels de wekelijkse corona update.

Competitie
Het bondsbestuur heeft zich vanaf het najaar 2020 ontfermd over de vraag hoe om te gaan met de inning van de competitiebijdrage. Dit naar aanleiding van vragen van verenigingen, maar vooral om deze verenigingen ook financieel binnen de mogelijkheden te steunen. Hierover publiceerden we medio november jl. deze notitie waarin we aangaven dat dit onderwerp op de agenda zou staan tijdens de aankomende Bondsvergadering.

Gisteren hebben we meerdere stukken gepubliceerd voor de digitale Bondsvergadering op zaterdag 27 februari. Hieronder is ook het voorstel vanuit het bondsbestuur aangaande de betaalde teambijdrage in relatie tot de competitie. Je kunt het voorstel hier lezen.

Voor de uitvoering van dit voorstel zal goedkeuring moeten worden verleend door de Bondsvergadering. Na de Bondsvergadering wordt de uitkomst hiervan uiteraard naar alle verenigingen gecommuniceerd.

Het alternatieve wedstrijdaanbod na het stoppen van de competitie is nog in ontwikkeling. We hopen jullie hier zo snel mogelijk over te informeren.

Financiële regelingen
De overheid heeft verschillende regelingen in het leven geroepen om de schade veroorzaakt door corona (deels) te compenseren. Op de website van NOC*NSF staat een overzicht van alle financiële regelingen en de status hiervan. Zo kun je kijken of jouw vereniging in aanmerking komt voor een van de steunregelingen.

Vanaf vrijdag 19 februari kunnen verenigingen een nieuwe aanvraag doen voor de TASO-regeling. De TASO-regeling is bedoeld voor amateursportorganisaties die ten minste 10% omzetverlies hebben gehad in het vierde kwartaal van 2020 en financiële schade hebben geleden van ten minste € 1.500. Dit betreft ook de bondsafdrachten. Lees hier meer informatie over deze regeling.

Blijf verbonden!
Nu de lockdown langer en langer duurt en er niet gebadmintond kan worden, wordt het steeds lastiger om binding met leden en vrijwilligers te houden. Ter inspiratie publiceerden we deze week 10 tips om in verbinding te blijven met elkaar!

Heb je een specifieke vraag of een specifiek probleem? Neem dan gerust contact op met Manager Verenigingsondersteuning Koen Berends.

Kijk voor een overzicht van alle informatie en eerdere updates op onze landingspagina Badminton & Corona.

#BadmintonDoenWeSamen

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×