Terug

Corona update week 8

Helaas kunnen we nog niet terug de zaal in, maar vanaf woensdag 3 maart is het wel toegestaan voor jongeren tot 27 jaar om in teamverband buiten te sporten. Dit biedt kansen voor verenigingen om buiten aan de slag te gaan. Middels de wekelijkse corona update houden we jullie op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Buitentrainingen
Vanaf aankomende woensdag gelden er enkele versoepelingen voor de sportwereld. Badmintonverenigingen kunnen vanaf dan niet alleen een jeugdtraining buiten verzorgen, maar ook voor leden tot 27 jaar. Dit is niet de gehoopte versoepeling voor badminton, maar wel een mooie kans om met een deel van de leden buiten aan de slag te gaan totdat we weer de zaal in mogen.

Het Badmintonprotocol is inmiddels bijgewerkt zodat verenigingen het kunnen gebruiken.

Financiële regelingen
Naast de al eerdere vermelde compensatieregelingen vanuit de overheid is er ook een werkgroep, bestaande uit financieel experts van sportbonden, die kijkt waar de huidige regelingen in te kort komen voor sportbonden en sportverenigingen.

Kijk voor alle financiële regelingen voor sportverenigingen op de website van NOC*NSF.

Alternatief
Begin dit jaar lieten we weten na te denken over een alternatieve wedstrijdvorm als de competitie wordt gestopt. We hadden het concept al willen presenteren maar gezien de huidige situatie is het twijfelachtig of we dit kunnen uitvoeren. Na de persconferentie van maandag 8 maart nemen we hierover een besluit.

Regiovergaderingen
Eerder gaven we aan de regiovergaderingen het liefst fysiek in april en mei te organiseren. Momenteel is het niet zeker of dit een haalbare kaart is. Na de persconferentie op 8 maart nemen we een besluit over het wel/niet organiseren van fysieke regiovergaderingen.

Heb je een specifieke vraag of een specifiek probleem? Neem dan gerust contact op met Manager Verenigingsondersteuning Koen Berends.

Kijk voor een overzicht van alle informatie en eerdere updates op onze landingspagina Badminton & Corona.

#BadmintonDoenWeSamen

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×